USA varoittaa terrori-iskun uhasta Barcelonassa – poliisi tarkastaa bussikuskeja kaupungin keskustassa - Maailma - Satakunnan Kansa

USA varoittaa terrori-iskun uhasta Barcelonassa – poliisi tarkastaa bussikuskeja kaupungin keskustassa

Barcelonalaiset toivat kesällä kukkia vuoden 2017 terrori-iskussa kuolleiden muistoksi. Vuoden 2017 terrori-iskussa kuoli 14 ihmistä.

24.12.2018 17:25

Yhdysvaltain ulkoministeriö varoittaa kansalaisiaan terrori-iskun mahdollisuudesta Barcelonassa.

Ministeriö kehottaa kansalaisiaan varovaisuuteen kaupungin keskusta-alueilla, joiden lähellä on liikennettä. Ministeriön Twitter-viestissä varoitetaan joulun ajasta sekä uudesta vuodesta.

–Terroristit saattavat iskeä varoituksetta turistikohteisiin, julkisen liikenteen asemille tai muille julkisille alueille, USA:n ulkoministeriö kirjoittaa Twitterissä.

Espanjalaisen El País -lehden mukaan poliisi etsii noin 30-vuotiasta marokkolaista miestä, jonka poliisi uskoo liittyvän terroriuhkaan. Lehden mukaan miehellä on ajokortti, joka oikeuttaa linja-auton ajamiseen.

Poliisi tarkistaa lehden mukaan bussien kuljettajia Barcelonan keskustassa.

Poliisi ei ole vahvistanut El Paísin tietoja, mutta se kertoo, että kaupungissa on lisätty valvontaa alueilla, joilla liikkuu paljon ihmisiä.

Barcelonassa kuoli 14 ihmistä viime elokuussa, kun terroristi ajoi pakettiautolla väkijoukkoon vain päivä Turun puukotusiskun jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos