Venäjä on siirtänyt sieppaamansa ukrainalaiset merisotilaat Moskovaan vankilaan - Maailma - Satakunnan Kansa

Venäjä on siirtänyt sieppaamansa ukrainalaiset merisotilaat Moskovaan vankilaan

Ihmiset protestoivat Venäjän aggressiota vastaan Venäjän konsulaatin edessä Puolan Krakovassa maanantaina.

30.11.2018 19:18

Venäjä on kuljettanut 24 ukrainalaista merisotilasta Krimiltä Moskovaan vankilaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Venäjä sieppasi merimiehet viime sunnuntaina ja otti haltuunsa kolme ukrainalaisalusta Kertšinsalmella.

Venäjän laivasto myös ampui ukrainalaisia kohti. Kolme sotilasta haavoittui.

Venäläisen TV Rainin mukaan haavoittuneet kolme ukrainalaissotilaista on Moskovassa Lefortovon vankilan sairaalasiivessä. Loput 21 ukrainalaista on kaltereiden takana samassa vankilassa. Televisiokanava siteerasi lähteenään viranomaista, joka valvoo vankiloita Venäjällä.

G7-maat: Emme tule koskaan hyväksymään Krimin liitosta

G7-ryhmän ulkoministerit ilmaisivat perjantaina ”äärimmäisen huolensa” siitä, että Venäjä otti ukrainalaisaluset ja niiden miehistön haltuunsa Krimin lähellä. Maat vaativat lausunnossaan Venäjää vapauttamaan ukrainalaismiehet sekä palauttamaan kaapatut alukset välittömästi. Ministerit sanoivat, ettei Venäjän voimankäytölle ukrainalaisia aluksia tai miehistöä vastaan ole ”minkäänlaista oikeutusta”.

Lausunnossaan Britannian, Italian, Japanin, Kanadan, Ranskan, Saksan ja Yhdysvaltojen ulkoministerit totesivat, etteivät G7-maat tule koskaan hyväksymään Krimin liitosta Venäjään.

Venäjä kuului aiemmin G8-ryhmään, mutta se erotettiin keväällä 2014 sen jälkeen, kun maa anasti Krimin Ukrainalta itselleen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut