Kalifornian maastopalojen uhrien määrä nousi jo 31:een. - Maailma - Satakunnan Kansa

Kalifornian maastopalojen uhrien määrä nousi jo 31:een.

Palomies sammutti maastopaloa Malibussa Kaliforniassa lauantaina. Woolsey fire Malibussa on surmannut kaksi ihmistä.

12.11.2018 8:55

Kaliforniassa raivoavien maastopalojen kuolonuhrien määrä nousi sunnuntaina jo 31:een. Paloista on tulossa tuhoisimmat maastopalot osavaltion historiassa.

Viranomaiset kertoivat viiden ihmisen ruumiit löydetyn palaneista kodeista. Kuudes ruumis löytyi ajoneuvosta Pohjois-Kalifornian Camp fire -palossa, kertoi sheriffi Kory Honea toimittajille sunnuntai-iltana.

Kateissa on 228 ihmistä, Honea sanoi. 137 ihmistä on löytynyt sen jälkeen kun ystävät tai sukulaiset olivat kertoneet etteivät ole tavoittaneet heitä.

Niin kutsuttu Camp fire osavaltion pohjoisosassa on vaatinut jo ainakin 29 ihmisen hengen sen jälkeen kun se syttyi torstaina. Satoja kilometrejä etelän kaksi ihmistä kuoli Woolsey fire -palossa, joka uhkaa Malibun rikasta rantayhteisöä lähellä Los Angelesia.

Ihmiset olivat ryöstelleet taloissa, jotka olivat jääneet tyhjilleen palon uhan takia. Poliisi on tehnyt pidätyksiä.

Kuumat ja kuivat tuulet jatkuvat tiistaihin

Kuumien ja kuivien tuulien odotettiin puhaltavan tiistaihin saakka. Tuulet ovat omiaan lietsomaan liekkejä ja korostamaan evakuointimääräysten tärkeyttä, viranomaiset sanoivat. Alueella on viimeksi satanut kunnolla 210 päivää sitten. Palot ovat tämän vuoksi pystyneet leviämään helposti rutikuivassa maastossa.

–Astumme uuteen normaaliin, sanoi Venturan piirikunnan palopäällikkö Mark Lorenzen. Hänen mukaansa Kalifornian tulipalot ovat levinneet nopeammin tänä vuonna kuin vielä 10 vuotta sitten.

–Leviämisen vauhti on eksponentiaalinen verrattuna siihen, mitä se oli ennen, hän sanoi.

Useat viranomaiset kehottivat ihmisiä noudattamaan evakuointimääräyksiä sanoen seuranneensa itse määräyksiä jättäen kotinsa päästäkseen turvaan.

–Tuulet puhaltavat jo, sanoi päällikkö Daryl Osby Los Angelesin piirikunnan palolaitoksesta.

–Ne puhaltavat seuraavat kolme päivää. Talonne voidaan rakentaa uudelleen, mutta elämäänne ei voida tuoda takaisin.

Camp firestä rajattu neljännes

Camp firestä saatiin rajattua neljännes Pohjois-Kaliforniassa. Tuli on siellä peittänyt alleen jo 45 000 hehtaarin alueen Plumasin kansallispuiston reunoilla.

Etelä-Kaliforniassa Woolseyn polttama alue on pienempi, mutta siitä on saatu rajattua vasta 10 prosenttia.

Camp fire on tuhonnut jo yli 6 700 kotia ja liiketilaa Paradisen yhteisössä, enemmän kuin mikään maastopalo Kalifornian historiassa.

Kuolonuhreja on nyt yhtä paljon kuin Griffith-puiston palossa vuonna 1933. Kyseessä on tappavin maastopalo osavaltion historiassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: