Salaisen uusnatsiryhmän karmea suunnitelma paljastui Saksassa – armeijan erikoisjoukkojen sotilaat aikoivat tappaa poliitikkoja ja turvapaikanhakijoita - Maailma - Satakunnan Kansa

Salaisen uusnatsiryhmän karmea suunnitelma paljastui Saksassa – armeijan erikoisjoukkojen sotilaat aikoivat tappaa poliitikkoja ja turvapaikanhakijoita

Nyt paljastunut joukko toimi Saksan armeijan erikoisjoukoissa. (Kuvituskuva)

11.11.2018 21:47

Uusnatsisotilaat ovat Saksan liittovaltion armeijan erikoisjoukkojen KSK:n nykyisiä tai entisiä jäseniä.

Joukolla oli konkreettisia suunnitelmia niin kutsutulle Päivä X:lle, jolloin se käynnistäisi operaationsa. Se aikoi tappaa muun muassa vihreiden puheenjohtajan Claudia Rothin, ulkoministeri Heiko Maasin ja entisen liittopresidentin Joachim Gauckin.

Salaisesta eliittijoukosta kirjoittaneen saksalaisen Focus-lehden mukaan ryhmän tähtäimessä oli myös turvapaikanhakijaryhmien johtajia. Joukko oli suunnitellut houkuttelevansa uhrinsa autiolle paikalle, jossa heidät salamurhattaisiin.

Majuri murtui ja kertoi kaiken

Uusnatsisotilaista koostuva joukko suunnitteli käynnistävänsä Päivä X:n, kun laki ja järjestys olisi romahtanut Saksassa. Joukko piti tällaista kehitystä väistämättömänä.

Eliittijoukon suunnitelmat paljastuivat kuitenkin liittovaltion poliisin kuulusteluissa ilmavoimien majurin kanssa. Majuri kertoi kaiken poliisille.

Murhajuonien takana olevat henkilöt kuuluivat aiemmin vuonna 1996 perustettuun Uniter-nimiseen ryhmään. Ryhmän tarkoitus oli huolehtia Afrikassa ja Afganistanissa olleista sotilaista.

Uniter kiistää olleensa tietoinen joukon hankkeesta.

Saksan viranomaisten kerrotaan etsineen aseita, ammuksia, ruokaa ja polttoainetta Itävallan ja Sveitsin rajalla olevista harjoitusleireistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut