Indonesian lentokoneturma: toive eloonjääneiden löytymisestä hiipuu, omaiset epätoivoisia - Maailma - Satakunnan Kansa

Indonesian lentokoneturma: toive eloonjääneiden löytymisestä hiipuu, omaiset epätoivoisia

Indonesian lento-onnettomuudessa kuolleiden ihmisten omaiset odottivat epätoivoisena uutisia onnettomuudesta lentokentällä maanantaina.

29.10.2018 15:09

Indonesiassa maanantaina mereen syöksynyt, 189 matkustajaa kuljettanut lentokone yritti palata takaisin pääkaupunkiin Jakartaan, josta se oli noussut lentoon muutamia minuutteja aikaisemmin, kertoi uutistoimisto Reuters. Viranomaisten mukaan eloon jäädeiden löytyminen ei ole todennäköistä.

Indonesialaisen yksityisen Lion Air -lentoyhtiön lento JT610 oli matkalla Jakartasta Indonesian Bangkan saarelle Pangkal Pinangiin. Se syöksyi mereen noin 15 kilometriä rannikolta.

Turmapaikalta on löydetty ihmisten jäänteitä, kertovat viranomaiset.

Mereen syöksynyt kone oli lähes uusi Boeing 737 MAX 8. Koneen kapteeni oli pyytänyt lupaa palata pian sen jälkeen, kun kone oli noussut ilmaan. Yhteys lennonjohtoon katkesi 13 minuuttia lähdöstä.

–On totta, että kone pyysi lupaa laskeutua takaisin, mutta yritämme yhä selvittää, mistä syystä, sanoi Indonesian liikenneturvallisuusjohtaja Soerjanto Tjahjono.

Koneen hätälaitteisto vaikeni

Koneen mustaa laatikkoa etsitään.

–Toivomme, että musta laatikko ei olisi kaukana tapahtumapaikasta ja että se löytyisi pian, Tjahjono sanoi.

Koneen turvallisuuslaitteisto ei lähettänyt automaattista hätäsignaalia, kertoi pelastustöitä johtava Muhmmad Syaugi tiedotustilaisuudessa Reutersin mukaan.

Indonesian ilmailumarkkina kuuluu maailman nopeimmin kasvaviin, mutta maa on ollut toistuvasti otsikoissa lento-onnettomuuksien takia.

Jos koneen kaikki matkustajat ovat kuolleet, onnettomuus on maan ilmailuhistorian toiseksi tuhoisin. Vuonna 1997 tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli 214 ihmistä, kun Garuda Indonesia -yhtiön kone syöksyi Medanin kaupunkiin.

Syöksyi 30 metrin syvyyteen

Matkustajien joukossa oli ainakin 23 Indonesian hallituksen työntekijää. Lion Airin virkailijan mukaan kyydissä oli yksi italialainen matkustaja sekä intialainen lentäjä.

Törmättyään merenpintaan kone syöksyi 30 – 35 metrin syvyyteen. Ihmisten jäänteiden lisäksi turmapaikalta on löytynyt hengenpelastusliivejä ja matkapuhelimia.

Kone nousi ilmaan kirkkaassa säässä aamulla kello 6.20 paikallista aikaa. Lennon piti olla perillä tunnissa.

Lentoyhtiön mukaan kone oli otettu käyttöön elokuussa ja oli moitteettomassa kunnossa. Sitä lensivät kokeneet lentäjät, joilla oli yhteensä 11 000 tunnin lentohistoria, kertoo Reuters.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut