Suomalaissammuttajat aloittavat työnsä Ruotsissa sunnuntaina aamulla – tukikohdassa on sammuttajia muualtakin Euroopasta - Maailma - Satakunnan Kansa

Suomalaissammuttajat aloittavat työnsä Ruotsissa sunnuntaina aamulla – tukikohdassa on sammuttajia muualtakin Euroopasta

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen joukkue valmistautui Ruotsin metsäpalo-operaatioon perjantaina.

28.7.2018 20:16

Suomalainen pelastushenkilöstö on saapunut Ruotsin metsäpaloalueelle ja aloittaa työnsä sunnuntaiaamuna.

–Me lähdemme huomenna aamulla tekemään rajoituslinjausta paloalueen reunalle, joukkoa johtava Kuusamon apulaispalopäällikkö Ari Virtanen kertoo.

Ennen sitä joukot asettuvat leiriin ja nukkuvat yön yli, sillä suomalaisilla on takanaan kahdentoista tunnin ajomatka. Suomalaisjoukon tukikohta sijaitsee Keski-Ruotsissa Ljusdalin kunnassa.

Paloalueelle suomalaispelastajat eivät ole vielä käyneet, Virtanen kertoo lauantaina illansuussa.

–Meillä on tässä vielä yksi palaveri pelastusjohtajan kanssa, ja sen jälkeen lähdetään tiedustelemaan huomista tehtävää.

Ensimmäisessä aallossa Suomesta lähti Ruotsiin kaikkiaan 26 pelastajaa Lapin, Oulu-Koillismaan ja Pohjois-Savon pelastuslaitoksista. Vakituisen henkilöstön lisäksi mukana on sopimuspalokuntalaisia.

Lisäksi joukon apuna on kolme tukitiimiläistä Kriisinhallintakeskuksesta. Heidän tehtävänään on helpottaa paikan päällä kuljetukseen, viestintään ja hankintoihin liittyviä tehtäviä.

Suomalaisten lisäksi Ruotsiin on saapunut sammuttajia myös muualta Euroopasta. Lapin pelastuslaitoksen jakamalla videolla näkyy, että Ljusdalin tukikohdassa on leiriytyneenä muun muassa ranskalaisia pelastajia.

Juttua korjattu 29.7. kello 14.05. Täsmennetty termi vapaapalokuntalaiset sopimuspalokuntalaisiksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: