Nicaraguassa irtisanottiin lääkäreitä, jotka hoitivat mielenosoittajia – Kirurgi sai tiedon potkuista kesken leikkauksen - Maailma - Satakunnan Kansa

Nicaraguassa irtisanottiin lääkäreitä, jotka hoitivat mielenosoittajia – Kirurgi sai tiedon potkuista kesken leikkauksen

Nicaraguan mielenosoituksissa on loukkaantunut yli 2 000, kansalaisjärjestöt sanovat.

28.7.2018 11:21 | Päivitetty 28.7.2018 14:09

Loukkaantuneita mielenosoittajia hoitaneita lääkäreitä ja sairaanhoitajia on irtisanottu Nicaraguassa, uutistoimisto AFP kertoo.

Vajaat 20 lääkäriä ja hoitajaa saivat potkut Leonin kaupungissa sijaitsevassa sairaalassa, jota johtaa Nicaraguan terveysministeriö.

–Meille sanottiin, että kun hoidamme mielenosoittajia, osoitamme tukea protesteille hallitusta vastaan, AFP:n haastattelema kirurgi Aaron Delgado sanoo.

Delgado sai tiedon potkuistaan sairaalan henkilöstöhallinnolta kesken leikkauksen. Irtisanomisille ei hänen mukaansa ole minkäänlaisia laillisia perusteita.

Pian irtisanomisten jälkeen paikalliset asukkaat ja sairaalan henkilökunta osoittivat mieltään potkut saaneiden puolesta. Mielenosoittajat vaativat, että irtisanotut saavat työnsä takaisin.

Puolisotilaallsiet joukot ja mellakkapoliisit ovat hajottaneet viime kuukausina useita mielenosoituksia muun maan ohella myös Leonissa, joka tunnetaan perinteisenä tukialueena Nicaraguan presidentti Daniel Ortegalle.

Satoja kuolonuhreja

Keväällä alkaneissa mielenosoituksissa presidentti Ortegaa vastaan on kuollut jo useita satoja ihmisiä. Loukkaantuneita on ihmisoikeusjärjestöjen mukaan yli 2 000.

Mielenosoitukset käynnistyivät huhtikuussa, kun hallitus ilmoitti eläkkeiden ja sosiaaliturvan leikkauksista. Pian mielenosoitukset laajenivat vaatimaan presidentin eroamista.

Hallitus on hajottanut mielenosoituksia ampumalla väkijoukkoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: