Supo selvittää terroriteon valmistelusta epäillyn tapausta - Maailma - Satakunnan Kansa

Supo setvii terroriteon valmistelusta epäillyn suomalaisen miehen tapausta

14.6.2018 15:58

Suojelupoliisi selvittää terroristisen teon valmistelusta epäillyn ja Lontoossa pidätetyn Suomen kansalaisen tapausta, mutta yksityiskohtaisempia tietoja ei kerrota julkisuuteen ainakaan tässä vaiheessa.

–Suojelupoliisi on tietoinen tapauksesta ja teemme yhteistyötä Britannian viranomaisten kanssa asian selvittämiseksi, mutta mihinkään yksityiskohtiin ei voida mennä, suojelupoliisin viestintäasiantuntija Verna Leinonen kommentoi torstaina.

Poliisi pysäytti Suomen kansalaisen, 29-vuotiaan miehen myöhään sunnuntai-iltana Heathrow'n lentokentällä, kun hän oli menossa jatkolennolle. Mies on pidätetty, ja pidätysmääräys on voimassa ensi sunnuntaihin saakka.

Tässä vaiheessa Britannian poliisi ei ole kertonut enempää pidätyksestä eikä sen taustoista. Pidätykseen ei liity kuitenkaan rikosta lentokentällä.

–Asia on brittiviranomaisten hyppysissä. Meidän on hankala ohittaa heitä ja alkaa kertoa tarkemmin, Leinonen selvitti.

Samalla Leinonen arvio, että suojelupoliisi ei voi kertoa tarkempia tietoja aivan lähiaikoina. Hän ei osannut arvioida, milloin Britannian viranomaiset mahdollisesti kertovat tapauksesta tarkemmin.

Tapaus on myös ulkoministeriön tiedossa, mutta yksikönpäällikkö Vesa Häkkinen totesi torstaina, että ministeriöllä ei ole kerrottavaa eikä kommentoitavaa sen enempää kuin mitä suojelupoliisi ja brittiviranomaiset ovat kertoneet ja kommentoineet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: