Isoisä Australian perhesurman takana – tappoi neljä lapsenlastaan, tyttärensä ja vaimonsa - Maailma - Satakunnan Kansa

Isoisä Australian perhesurman takana – tappoi neljä lapsenlastaan, tyttärensä ja vaimonsa

Neljä lastaan menettänyt Aaron Cockman puhui tiedotusvälineille sunnuntaina.

13.5.2018 11:25

Peter Miles, 61, hänen vaimonsa Cynda, 58, heidän tyttärensä Katrina, 35, sekä Katrinan ja Aaron Cockmanin neljä lasta löytyivät kuolleina Margaret Riverin kaupungin läheltä Länsi-Australiassa perjantaina. Kaikki oli ammuttu kuoliaiksi, ja tekijäksi epäillään perheen isoisää Peter Milesia.

Surun murtama Aaron Cockman puhui viikonloppuna ensi kertaa medialle tragedian jälkeen ja kertoi yhä rakastavansa miestä, joka tappoi hänen neljä lastaan: Taye-tyttären, 13, sekä pojat Rylanin, 12, Ayren, 10, ja Kadynin, 8. Uhrit löydettiin kuolleina Milesin maatilalta Osmingtonin pikkukaupungissa.

–Rakastan yhä sitä ihmistä, joka Peter oli. Jos häntä ei olisi ollut, minulla ei olisi ollut Katrinaa eikä minulla olisi ollut hänen kanssaan lapsia. Kukaan sattumanvarainen tyyppi kadulta ei vienyt minulta lapsiani. Hän antoi heidät minulle, ja nyt hän on riistänyt heidät minulta, Cockman sanoi.

Poliisi ei etsi ulkopuolista tekijää.

Cockman oli eronnut entisestä puolisostaan Katrinasta. Hän ei ollut puhunut entisille appivanhemmilleen sen jälkeen, kun "he katkaisivat välini lapsiini", Cockman kertoi. Hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, ettei tunne nyt vihaa, koska kävi niin suuria vihantunteita läpi jo aiemmin taistellessaan lastensa huoltajuudesta.

–En tunne vihaa. Tunnen suunnatonta surua lasteni puolesta. Viha tuhoaa ihmisen. Olen suunnattoman surullinen, mutta pääsen vielä tämän yli.

Isä uskoo, että isoisä oli suunnitellut tekoa pitkään.

–Luulen, että hän on miettinyt tämän läpi. Uskon, että hän on ajatellut tätä pitkään, Cockman sanoi.

Rikospaikan läheisyyteen on jätetty kukkia ja viestejä uhreille.

Joukkoampumiset harvinaisia

Poliisi ei ole vielä nimennyt virallista epäiltyä, mutta sanoo, ettei etsi ketään ulkopuolista tekijää. Peter Milesin maatilalta löytyi kolme tuliasetta, jotka olivat hänen nimissään.

Länsi-Australian osavaltion pääministeri Mark McGowan on ilmaissut järkytyksensä Margaret Riverin ampumisesta, jossa kuoli seitsemän saman perheen jäsentä.

–Minulle tämä on eräs pahimmista tragedioista, jonka Länsi-Australia on koskaan nähnyt. Voinko erityisesti ilmaista osanottoni niille, jotka joutuvat kestämään tätä täysin kestämätöntä asiaa, McGowan sanoi sunnuntaina Australian uutistoimisto AAP:n mukaan.

McGowan kertoi puhuneensa Aaron Cockmanin kanssa ja kiitti tapausta tutkivia poliiseja heidän työstään.

Joukkoampumiset ovat harvinaisia Australiassa, ja maan aselait ovat tiukat. Niitä kiristettiin sen jälkeen, kun Tasmanian Port Arthurissa ammuttiin 35 ihmistä kuoliaaksi vuonna 1996. Tämän viikon joukkoampuminen on maan pahin kyseisen tapauksen jälkeen.

Surmat tehtiin Peter Milesin maatilalla Osmingtonissa lähellä Margaret Riverin viinialuetta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: