Teini puukotti opettajaa ja koulutovereitaan Venäjällä – rehtori tiesi aikeista - Maailma - Satakunnan Kansa

Teini puukotti opettajaa ja koulutovereitaan Venäjällä – rehtori tiesi aikeista

19.4.2018 16:13

Keskiviikkona Venäjän keskiosassa sijaitsevassa Sterlitamakin kaupungissa 17-vuotias nuori mies hyökkäsi yllättäen oppilaiden ja opettajan kimppuun veitsi kädessä sekä yritti sytyttää tulipalon.

Opettaja ja kolme oppilasta loukkaantuivat hyökkäyksessä vakavasti. He olivat torstaiaamuna edelleen teho-osastolla. Hyökkääjä yritti veitsikahakan jälkeen tappaa itsensä, mutta viranomaiset estivät aikeet ja pidättivät nuoren. Hänen vammansa ovat lieviä ja häntä on jo päästy kuulustelemaan.

Venäjän lapsiasiainvaltuutettu Anna Kuznetsova kertoi venäläismedialle, että koulun rehtori oli tietoinen teinin suunnitelmasta hyökätä opiskelutovereidensa kimppuun. Hyökkääjä oli puhunut aikeistaan myös vanhemmilleen. Nuori mies oli myös ilmaissut itsetuhoisia ajatuksia lukuisia kertoja jo viime vuoden puolella.

Rehtori oli kutsunut teinin ja tämän vanhemmat koululle juttelemaan asiasta jokin aikaa sitten, mutta mitään muuta asialle ei ollut tehty. Vanhemmat sanoivat nuoren käyneen ammattiauttajalla selvittämässä mielenterveysongelmiaan.

Suunnitteli hyökkäystä

Opiskelijaa epäillään murhan yrityksestä. Myös koulun rehtoria vastaan on nostettu syyte rikoksen ehkäisemisen laiminlyönnistä.

Nuori oli viranomaisten mukaan viestitellyt lukuisten ystäviensä kanssa jo pidemmän aikaa ja kertonut heille, miten aikoo tappaa opiskelutovereitaan. Motiivina oli ilmeisesti kostaa häntä kiusanneille henkilöille.

Koulussa palattiin torstaina normaaliin opiskelurytmiin.

Tänä vuonna Venäjällä kyseessä on jo neljäs kouluhyökkäys, jossa oppilas käy opettajien ja oppilaiden kimppuun. Vahingoittamisvälineinä hyökkäyksissä on käytetty veistä, kirvestä ja ampuma-asetta.

Lähteet: Ria Novosti ja Meduza

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: