CNN: Tiedustelukomitea kuullut venäläisiä, jotka osallistuivat Trump Towerin tapaamiseen kesällä 2016 - Maailma - Satakunnan Kansa

CNN: Tiedustelukomitea kuullut venäläisiä, jotka osallistuivat Trump Towerin tapaamiseen kesällä 2016

21.10.2017 9:53

Yhdysvalloissa senaatin tiedustelukomitean tutkijat ovat kuulleet useita venäläisiä, jotka osallistuivat tapaamiseen Trump Towerissa kesällä 2016. Asiasta kertoo CNN. Trump Towerin tapaamisessa oli paikalla Yhdysvaltain nykyisen presidentin Donald Trumpin poika Donald Trump Jr.

Trump Jr. osallistui tapaamiseen sen jälkeen, kun hänelle oli luvattu materiaalia, joka vahingoittaisi demokraattiehdokas Hillary Clintonin vaalikampanjaa. Trump Jr:lle oli lisäksi sanottu, että Venäjän hallitus haluaa Donald Trumpin voittavan Yhdysvaltojen presidentinvaalit.

Senaatin tiedustelukomitean puheenjohtaja, senaattori Richard Burr ei kuitenkaan kerro, keitä venäläisiä komitea on kuullut. Tapaamiseen Trump Towerissa osallistui yhteensä kahdeksan ihmistä. Paikalla olivat muun muassa venäläinen asianajaja Natalia Veselnitskaya, venäläis-amerikkalainen lobbari Rinat Akhmetshin sekä kääntäjät Anatoli Samochornov ja Ike Kaveladze

Tapaamiseen osallistuivat myös Donald Trumpin kampanjapäällikkö Paul Manafort ja vävy Jared Kushner.

Tiedustelukomitea on jo aiemmin kuullut Manafortia ja Kushneria.

Venäjän sekaantumista Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin tutkii myös senaatin oikeuskomitea. Se yrittää parhaillaan saada presidentin pojan julkiseen kuulemiseen. Yhden komitealähteen mukaan julkinen kuuleminen voisi olla jo tässä kuussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: