Hollannissa peruttiin konsertti terroriuhan takia - Maailma - Satakunnan Kansa

Hollannissa peruttiin konsertti terroriuhan takia

24.8.2017 7:06

Hollannissa Rotterdamissa rock-konsertti peruttiin terroriuhan takia, kertoo paikallinen pormestari Ahmed Aboutaleb. Hänen mukaansa konserttialueen läheltä löytyi Espanjaan rekisteröity pakettiauto, jossa oli kaasupulloja. Pakettiauton kuljettaja on nyt poliisin hallussa.

Hollannin poliisi on kertonut, että konsertti peruttiin, sillä se oli saanut terrorivaroituksen. Guardian kertoo, että pormestarin mukaan varoitus tuli Espanjan poliisilta.

Pormestari kuitenkin kieltäytyi antamasta lisätietoja siitä, millainen varoitus oli ja mistä päin Espanjaa varoitus oli tullut. Hänen mukaansa on myös liian aikaista yhdistää epätarkka terrorivihje suoraan konserttiin. Aboutalebin mukaan vielä ei voida myöskään vahvistaa yhteyttä terroriuhan ja pakettiauton välillä.

Rotterdamin poliisin mukaan vihje oli kuitenkin sen verran vakava, että konsertti päätettiin yhdessä sen järjestäjien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen perua. Konsertti ei ollut ehtinyt alkaa ennen kuin päätös perumisesta tehtiin. Maassilon konserttialue jouduttiin kuitenkin evakuoimaan uhan takia.

Allah-Las on nelihenkinen bändi Los Angelesista. Yhtyeen levy-yhtiöstä kerrotaan uutistoimisto AP:lle, että yhtyeen jäsenillä on kaikki hyvin.

–  Tapahtumaa tutkitaan, eivätkä yksityiskohdat ole vielä tiedossa. Bändi on kunnossa ja todella kiitollinen Rotterdamin poliisille ja muille vastuullisille toimijoille siitä, että nämä huomasivat mahdollisen uhan ennen kuin mitään sattui, levy-yhtiöstä kerrotaan.

Bändi halusi pyhältä kuulostavan nimen

Bändi kertoi viime vuonna Guardianin haastattelussa, että Allah valikoitui bändin nimeen, sillä he halusivat pyhältä kuulostavan nimen. Yhtyeen mukaan he eivät aavistaneet, että nimi saattaisi loukata.

–  Saamme sähköpostia muslimeilta Yhdysvalloista ja ympäri maailmaa. He sanovat olevansa loukkaantuneita, mutta se ei todellakaan ollut tarkoituksemme, laulaja Miles Michaud sanoi Guardianille.

–  Me lähetämme heille takaisin sähköpostia ja selitämme, miksi valitsimme nimen. He pääosin ymmärtävät, hän kertoi lehdelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: