Ranskan uusi pääministeri Philippe nyrkkeilee ja ihailee Churchilliä - Maailma - Satakunnan Kansa

Ranskan uusi pääministeri Philippe nyrkkeilee ja ihailee Churchilliä

15.5.2017 17:21

Ranskan tuore pääministeri Edouard Philippe, 46, on toiminut kotikaupunkinsa Le Havren kaupunginjohtajana vuodesta 2010. Hän ei kuulu presidentti Emmanuel Macronin keskustalaiseen En Marche -liikkeeseen, vaan on keskustaoikeistolaisen Tasavaltalaiset -puolueen jäsen. Parlamenttiin hänet valittiin vuonna 2012.

Macronin ja Philippen talousnäkemykset ja käsitys sosiaalipolitiikasta on ranskalaismedian mukaan varsin samanlainen: tämä saattaa johtua paljolti myös siitä, että kummatkin opiskelivat samoissa yliopistoissa. Philippen tausta on kuitenkin pitkään ollut konservatiiveissa, kun taas Macron toimi sosialistisen presidentin Francois Hollanden hallituksen talousministerinä.

Ranskalaismedian mukaan Macron pyrkiikin Philippen valinnalla laajentamaan liikkeensä kannatuspohjaa enemmän oikealle.

Urheilullista Philippeä pidetään usein tylyn viileänä intellektuellina, jota on vaikea lähestyä.

–Älykäs, eloisa ja ajoittain vähän hullu, kuvaili nimettömänä pysynyt puoluelähde Phillippeä uutistoimisto AFP:lle.

–Häntä ei ole helppo oppia tuntemaan, eikä hän ole kovin lämmin ihminen, luonnehti niin ikään nimettömänä pysytellyt paikallispoliitikko Normandiasta uutta pääministeriä.

Ranskan ex-pääministeristä Alain Juppesta kirjan kirjoittanut toimittaja Gael Tchakaloff ei sen sijaan säästellyt sanojaan kuvaillessaan eepoksessaan Philippeä.

–Ylimielinen ihminen, jolla ylikorostunut itseluottamus ja kaikki mittasuhteet ylittävä kunnianhimo, Tchakaloff kirjoitti.

Philippe harrastaa nyrkkeilyä ja on kirjoittanut kaksi dekkaria. Hänen tiedetään myös ihailevan suuresti Britannian entistä pääministeriä Winston Churchilliä. Uusi pääministeri on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: