Pohjois-Koreaa odottaa tavallista huonompi sato - ruuasta pulaa jo valmiiksi - Maailma - Satakunnan Kansa

Pohjois-Koreaa odottaa tavallista huonompi sato – ruuasta pulaa jo valmiiksi

YK:n mukaan neljä kymmenestä tarvitsee ruoka-apua Pohjois-Koreassa.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un (kesk.) vieraili farmilla No. 1116. Pohjois-Korean virallisen tiedotustoimiston kuva julkaistu 9. lokakuuta 2019.

9.11.2019 18:17

Pohjois-Koreaan on odotettavissa tavallista huonompi satokausi, kertoo järjestö BBC:n mukaan.

Sveitsistä käsin toimiva Geoglam-järjestö seuraa tilannetta satelliittikuvien perusteella. Ruokapulan syynä on järjestön mukaan kuivuus.

YK:n mukaan neljä kymmenestä pohjois-korealaisesta tarvitsee ruoka-apua ja viljantuotanto on alimmillaan viiteen vuoteen. Ruokapulaa pahentavat kansainväliset sanktiot, joiden kohteena Pohjois-Korea on asekehittelyohjelmansa takia.

BBC:n mukaan 70 prosenttia pohjoiskorealaisista saa ravintonsa ruokakorttien avulla. Ruokamääriä leikattiin maaliskuussa 550 grammasta vain 300 grammaa henkilöä kohden.

Vain riisiä ja kimchiä

Pohjois-Koreassa on ollut voimakasta kuivuutta kevään ja kesän aikana ja syyskuussa taifuuni Lingling aiheutti tulvia maatalousmailla.

YK:n mukaan perheet elävät köyhällä ruokavaliolla, johon kuuluu lähinnä riisiä ja kimchiä ja vain erittäin vähän proteiinia. Maailman ruokaohjelman mukaan jotkin perheet syövät proteiinia vain muutamia kertoja vuodessa.

Muun muassa Kiina on tarjonnut Pohjois-Korealle ruoka-apua. Pohjois-Korea on kieltäytynyt ottamasta vastaan 50 000 tonnia riisiä Etelä-Koreasta.

Ruuasta on säännöllisesti pulaa Pohjois-Koreassa. 1990-luvulla pahan nälänhädän uskotaan tappaneen satoja tuhansia ihmisiä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos