Kaliforniassa 7,1 magnitudin maanjäristys - Maailma - Satakunnan Kansa

Kaliforniassa jälleen maanjäristys – vaurioita rakennuksille, yksi ihminen loukkaantunut

Edellinen maanjäristys torstaina vaurioitti teitä Kaliforniassa.

6.7.2019 8:19

Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltion eteläosassa on koettu jälleen maanjäristys.

Suomen aikaa lauantaiaamuna kello 6.20 (paikallista aikaa perjantai-iltana kello 20.20) maa järisi magnitudilla 7,1 Richterin asteikolla.

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen USGS:n mukaan järistys oli noin 11 kertaa voimakkaampi kuin edellinen järistys torstaina.

Torstaina Etelä-Kaliforniassa oli maanjäristys, jonka voimakkuudeksi mitattiin 6,2. Järistys oli seudun voimakkain 20 vuoteen. Suuria tuhoja ei aiheutunut.

San Bernadinon piirikunnan pelastuslaitos kertoo Twitterissä, että järistys on aiheuttanut vaurioita rakennuksille, ja tuhot ovat pahemmat kuin edellisessä järistyksessä. Yksi ihminen on loukkaantunut lievästi järistyksen seurauksena.

Järistys on vaurioittanut kaasuputkia, joista on aiheutunut lukuisia kaasuvuotoja. Pelastajat ovat tukkineet vuotoja, ja tarvittaessa evakuoineet asukkaita paikoista, joissa vuotoja ei ole saatu hallintaan. Pelastuslaitoksen mukaan järistyksen vaurioittamat kaasuputket eivät ole aiheuttaneet tulipaloja, toisin kuin edellisessä järistyksessä.

Molempien maanjäristyksien keskus oli lähellä Ridgecrestin paikkakuntaa. Jälkimmäisen järistyksen keskus oli 202 kilometrin päässä koilliseen Los Angelesista.

Vuonna 1994 Los Angelesissa tapahtui järistys, jonka voimakkuus oli Richterin asteikolla 6,6, surmasi 57 ihmistä ja aiheutti miljardien dollarien tuhot.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut