Aftonbladet: al-Holin leiriltä on paennut 20–30 eurooppalaista – joukossa useita ruotsalaisnaisia ja -lapsia - Maailma - Satakunnan Kansa

Aftonbladet: al-Holin leiriltä on paennut 20–30 eurooppalaista – joukossa useita ruotsalaisnaisia ja -lapsia

Ruotsin viranomaiset eivät myönnä eivätkä kiistä tietoa paenneista kansalaisistaan.

Vankileirillä pidettyjen eurooppalaisten Isis-naisten ja heidän lastensa tilanne on tulenarka poliittinen kysymys myös Suomessa.

8.12.2019 12:46

Pohjois-Syyriassa sijaitsevalta al-Holin vankileiriltä on salakuljetettu viime kuukausina 20–30 eurooppalaista naista, joiden joukossa on useita ruotsalaisia naisia ja lapsia.

Asiasta kertoo Aftonbladet.

– Kyseessä on epätoivoinen teko. He pakenevat, koska leirin olosuhteet ovat huonontuneet nyt kun talvi lähestyy, leirillä olleen henkilön sukulainen kertoo lehdelle.

Kurdien vartioimalla vankileirillä on useita eurooppalaisia äärijärjestö Isisiin liittyneitä naisia sekä heidän lapsiaan. Leirillä on ollut tiettävästi 25 ruotsalaista naista ja 70 lasta.

Suomalaisia naisia leirillä on kymmenkunta, ja heidän lapsiaan noin 30.

Aftonbladetin tietojen mukaan paenneiden naisten joukossa on varmuudella kolme Ruotsin kansalaista, mutta ruotsalaisia naisia ja lapsia on todennäköisesti joukossa enemmänkin.

Lehden tietojen mukaan Ruotsin viranomaisilla olisi tietoa maan kansalaisten pakenemisesta, mutta lehdelle ei kommentoida asiaa ulkoministeristä eikä suojelupoliisi Säposta.

– Sen voimme sanoa, että jos joku tulisi sieltä kotiin, me kyllä etsimme heidät käsiimme, Säpon tiedottaja Sofia Hellkvist sanoo lehdelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: