HLBT-aktivisti Jelena Grigoryeva murhattu Pietarissa – oli viettämässä iltaa ystävien kanssa - Maailma - Satakunnan Kansa

HLBT-aktivisti Jelena Grigoryeva murhattu Pietarissa – oli viettämässä iltaa ystävien kanssa

Ruumiissa oli pistohaavoja ja jälkiä kuristamisesta.

Pietarissa paikallisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavan ryhmän jäseniä pidätettiin, kun he kampanjoivat syrjintää vastaan Pietarissa 17. huhtikuuta 2019. Nyt Elena Grigorieva on murhattu.

23.7.2019 22:27

Pietarissa on murhattu HLBT-aktivisti Elena Grigorieva, 41. Ruumis löydettiin eilen pusikosta lähellä hänen kotiaan, kertoo BBC.

Fontankan tietojen mukaan ennen kuolemaansa Grigorieva nähtiin viiden ihmisen seurassa - naispuolisen ystävänsä ja neljän miehen kanssa. Alustavien tietojen mukaan he joivat alkoholia kadun varrella olevalla penkillä.

Tappopaikalta löytyi pullo.

Poliisin mukaan ei ole selvää, liittyykö murha Grigorievan rooliin aktivistina.

Tapaukseen liittyen on otettu kiinni 40-vuotias henkilö. Hänen jäljilleen pääsi poliisikoira.

Naisen kuoleman tutkimusta vaikeutti se, että hänen ruumiinsa löydettiin vasta 12-16 tuntia kuoleman jälkeen. Hänen arvioitiin kuolleen kello yhden ja viiden välillä yöllä.

Fontankan tietojen mukaan hänessä oli kahdeksan pistohaavaa ja merkkejä kuristamisesta.

Aktivistit epäilevät, että surman taustalla on Grigorievan aktiivisuus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta. Homofobinen ”Saha HLBT-tä vastaan” oli laittanut hänet listalleen.

Jekaterinburgissa sijaitseva HLBT-keskus oli saanut 16. heinäkuuta sähköpostin, jossa kyseinen ryhmä oli vaatinut järjestöä lopettamaan toiminnan 1. elokuuta mennessä ja lahjoittamaan rahansa Elämän lahja -järjestölle.

Tässä kuussa internetissä on julkaistu myös ilmoitus, jossa haettiin ”homojen metsästäjiä”. Heille luvattiin palkkioksi 300 000 ruplaa eli reilut 4 255 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos