Puukotuksia Ranskassa Charlie Hebdon entisen toimituksen lähellä – kaksi loukkaantunut - Maailma - Satakunnan Kansa

Puukotuksia Ranskassa Charlie Hebdon entisen toimituksen lähellä – kaksi loukkaantunut

Ranskan pääministeri Jean Castex vahvistaa puukotusiskun. Toisella uhreista on pahempia, muttei hengenvaarallisia vammoja.

Pariisissa tapahtui puukotushyökkäys perjantaina. Kaksi uhria on hengenvaarassa.

25.9.2020 14:17 | Päivitetty 25.9.2020 15:14

Pariisissa on tapahtunut puukotusisku perjantaina iltapäivällä. Ranskan pääministeri Jean Castex vahvisti tapahtumat Reutersille. Hyökkäys tapahtui Charlie Hebdo -lehden entisen toimituksen lähellä.

Iskussa on loukkaantunut kaksi ihmistä. Vammat eivät ole hengenvaarallisia. Tiedot ovat tarkentuneet. Aiemmin poliisi ja pääministeri puhuivat neljästä loukkaantuneesta.

Tapahtumapaikalta löytyi pitkä veitsi ja epäilyttävä pakkaus. Pakkauksesta ei löytynyt räjähteitä.

Poliisi etsii kahta puukotusiskusta epäiltyä henkilöä. Mediatietojen mukaan poliisi on saanut epäillyt kiinni.

Lapsia kehotetaan pysymään sisällä ja metrolinjoja on suljettu puukotusalueen lähellä.

Charlie Hebdon pilakuva suututti muslimit

Charlie Hebdo -lehti julkaisi muslimit raivostuttaneen pilakuvan uudelleen syyskuun alussa samaan aikaan, kun 17 kuolonuhria vaatineiden terrori-iskujen oikeudenkäynti alkoi Pariisissa.

Vuonna 2015 tehdyt iskut kohdistuivat lehden toimitukseen ja juutalaisten kosher-kauppaan.

Oikeudenkäynnissä on ollut syytettyinä 14 henkilöä, joiden katsotaan auttaneen ratkaisevasti iskujen tekemisessä. Kolme syytetyistä ei ole ollut paikalla oikeudessa. Heidän ei uskota olevan enää elossa.

Oikeudenkäynti viivästyi useita kuukausia koronapandemian vuoksi.

Näin aiempi hyökkäys toimitukseen tapahtui

Veljekset

ja Cherif Kouachi tunkeutuivat tammikuussa 2015 Charlie Hebdon toimitukseen rynnäkkökiväärein aseistautuneina. He ampuivat aulan vahtimestarin ja pakottivat yhden pilapiirtäjistä näppäilemään ovikoodin.

Hetkeä myöhemmin veljekset olivat surmanneet kymmenen ihmistä ja haavoittaneet useita. Satiirilehti oli aiemmin julkaissut Muhammadia kuvaavan pilapiirroksen.

Paetessaan veljekset surmasivat vielä yhden pakoreitille osuneen poliisin.

Seuraavana aamuna poliisi tavoitti Kouachin veljekset Pariisin ulkopuolella sijainneelta teollisuusalueelta. Kahdeksan tuntia kestäneen piiritystilanteen ja laukaustenvaihdon päätteeksi veljekset kuolivat poliisin luoteihin.

Samana päivänä Pariisissa oli toinenkin piiritystilanne. Edellisenä päivänä poliisin liikennetarkastuksen yhteydessä ampunut Amedy Coulibaly hyökkäsi Hyper Cacher -ruokakauppaan ja otti panttivankeja. Coulibaly sai surmansa poliisin rynnäkössä. Viisitoista panttivankia säilyi hengissä, mutta Coulibaly oli ehtinyt sitä ennen jo surmata viisi juutalaista kaupan sisätiloissa.

Isku Charlie Hebdon toimitukseen sai vuonna 2015 aikaan laajoja mielenilmauksia terrorismia vastaan ja sananvapauden puolesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut