Thaimaan Korat: Ainakin 20 kuollut ostoskeskushyökkäyksessä - Maailma - Satakunnan Kansa

Ainakin 20 kuollut Thaimaan ostoskeskushyökkäyksessä – sotilaat rynnäköivät sisään

Tilanne on edelleen käynnissä.

Sotilas ampui useita ihmisiä jo matkalla kohti ostoskeskusta.

8.2.2020 19:09

Sotilas avasi tulen väkijoukkoon Thaimaassa Koratin kaupungissa, joka tunnetaan myös nimellä Nakhon Ratchasima. Khorat sijaitsee noin 250 kilometrin päässä Bangkokista koilliseen.

Viimeisimpien tietojen mukaan ainakin 20 ihmistä on kuollut, mutta Reutersin mukaan tilanne on hyvin epäselvä. Reutersin mukaan paikallinen poliisi ja sotilaat ovat rynnäköineet sisään ostoskeskukseen ja pelastaneet satoja ihmisiä.

Mies oli ensin ampunut kasarmilla kuoliaaksi komentajansa ja kaksi muuta ihmistä.

Sen jälkeen hän varasti aseita ja ammuksia ja otti käyttönsä armeijan Hummer-maasturilla. Hän ajoi kohti kauppakeskusta ja ampui ihmisiä matkalla. Ostoskeskuksessa 32-vuotias sotilas avasi rynnäkkökiväärillä tulen väkijoukkoon.

Sotilas ampui myös kaasupulloa, joka räjähti ja sytytti tulipalon.

Panttivankeja

Paikallismedian mukaan ampujalla olisi myös ainakin ollut panttivankeja. Bangkok Postin mukaan tekijä lähetti ostoskeskuksesta live-lähetystä Facebookissa, mutta lähetys on nyt katkaistu.

Paikalle on lähetetty armeijan erikoisyksikön joukkoja, jotka valmistelevat rynnäkköä sisälle, kirjoittaa Bangkok Post.

Tiedotusvälineitä on käsketty lopettamaan live-lähetysten tekeminen paikanpäältä, jotta hyökkääjä ei näkisi, mitä viranomaiset ovat tekemässä.

Kauppakeskuksen turvakameran kuvassa näkyy, kun sotilas tulee aseistettuna sisään.

Paikalle on tuotu sotilaan äiti, jonka toivotaan suostuttelevan poikansa antautumaan.

Miehen motiiveista ei ole tietoa, muitta paikallisten lehtitietojen mukaan hänelle oli tullut riitaa maakaupasta, jossa koki tulleensa kohdelluksi epäoikeudenmukaisesti.

Facebookissa jakamassaan kirjoituksessa hän sanoi, että rikkaat eivät voi ottaa rahojaan mukaan hautaansa.

Korat on noin 145 000 asukkaan kaupunki.

Suomalaisista ei tietoa

Ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan, että toistaiseksi ei ole tiedossa, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Ulkoministeriön tiedossa on, että muutama suomalainen on tehnyt matkustusilmoituksen alueelle. Alueella saattaa kuitenkin olla enemmänkin suomalaisia, koska kaikki eivät tee matkustusilmoitusta.

Ministeriö on lähettänyt alueella oleville viestin, jossa pyydetään seuraamaan paikallisviranomaisten tiedotteita ja ilmoittamaan tilanteestaan omaisille. Hätätapauksessa voi olla yhteydessä ulkoministeriöön.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: