Koronavirustartuntoja on maailmanlaajuisesti todettu jo yli 11 miljoonaa - Maailma - Satakunnan Kansa

Koronavirustartuntoja on maailmanlaajuisesti todettu jo yli 11 miljoonaa

Yhdysvalloissa rikottiin jälleen uusien tartuntojen vuorokausiennätys.

4.7.2020 7:12

Washington

Maailmassa on todettu nyt yli 11 miljoonaa koronavirustartuntaa, selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta. Virukseen liittyviä kuolemia on vahvistettu yli 520  000.

Todellisuudessa tartuntoja on todennäköisesti enemmän, sillä esimerkiksi oireettomat ja vähäoireiset tartunnat jäävät helposti diagnosoimatta. Lisäksi testauskäytännöt ja pääsy testaukseen vaihtelevat eri maissa.

Eniten koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä kuolemia on tilastoitu Yhdysvalloissa, jossa sairastuneita on lähes 2,8 miljoonaa.

Johns Hopkinsin yliopiston mukaan maassa vahvistettiin vuorokaudessa yli 57  000 uutta virustartuntaa. Luvussa on mukana uudet tartunnat torstai-illasta perjantai-iltaan.

Kyseessä on jälleen uusi päiväkohtainen ennätys. Yhdysvalloissa on uutistoimisto AFP:n mukaan nyt kolmena päivänä peräkkäin rikottu uusien tartuntojen vuorokausiennätyksiä. Tartunnat ovat lisääntyneet erityisesti maan eteläisissä ja läntisissä osavaltioissa.

Virukseen liittyviä kuolemia Yhdysvalloissa on todettu lähes 130  000.

Yhdysvaltojen perässä tulevat Brasilia ja Venäjä

Toiseksi eniten tartuntoja ja kuolemia on todettu Brasiliassa, jossa viruksen on saanut yli 1,5 miljoonaa ihmistä. Virukseen liittyviä kuolemia on vahvistettu yli 61  000.

Kolmanneksi eniten tartuntoja on todettu Venäjällä. Maassa on tilastoitu yli 660  000 tartuntaa. Sen sijaan Britanniassa on vahvistettu kolmanneksi eniten virukseen liittyviä kuolemia. Maassa virukseen liittyen on kuollut yli 44  000 ihmistä.

Tilastosivusto Worldometerillä luvut ovat useimmiten korkeammat kuin Johns Hopkinsilla, mutta sivuston tilastoinnissa on aika ajoin havaittu epäjohdonmukaisuuksia. Sen mukaan tartuntoja olisi todettu jo yli 11,1 miljoonaa.

Sivuston mukaan väkilukuun suhteutettuna Yhdysvalloissa on miljoonaa asukasta kohden vahvistettu noin 400 virukseen liittyvää kuolemaa. Brasiliassa vastaava luku on noin 300. Venäjällä se on noin 70 ja Britanniassa 650. Suomessa vastaava suhdeluku on 59.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: