Kiinan mysteerivirustartuntoja lisää - kolme on sairastunut vakavasti - Maailma - Satakunnan Kansa

Kiinan mysteerivirustartuntoja lisää – osa tapauksista vakavia

Uusia tartuntoja on viime päivien aikana raportoitu 17.

Tutkijat tutkivat laboratoriossa kiinalaisen naisen tavaroita Suwonissa Etelä.Koreassa tammikuun alussa ja yrittivät löytää syyn keuhkokuumeeseen sairastuneen naisen oireisiin. Nainen oli vieraillut Wuhanissa joulukuussa 2019.

19.1.2020 10:38

17 henkilöä on sairastunut mysteeriviruksen aiheuttamaan keuhkokuumeeseen Kiinassa. Yhteensä sairastuneita on 62 ja sairastuneista kaksi on kuollut. Reutersin mukaan kolme on vakavasti sairaita. Oireita ovat olleet muun muassa kuume ja hengitystieoireet.

Tartunnat ovat peräisin Wuhanin kaupungissa sijaitsevalta torilta, jossa myydään muun muassa mereneläviä ja eläviä eläimiä. Kiinalaisen uudenvuoden lähestyminen on herättänyt pelkoja taudin leviämisestä, koska uuden vuoden aikaan sadat miljoonat ihmiset liikkuvat maan sisällä ja Wuhan on liikenteessä tärkeä solmukohta.

SARS-virus tappoi lähes 800 ihmistä maailmanlaajuisesti vuosina 2002-2003. Tuolloinkin virus lähti leviämään Kiinasta. Uuden viruksen alkulähteestä ja leviämistavasta on vielä tässä vaiheessa vähän tietoa. Asiantuntijoiden mukaan uusi mysteerivirus ei kuitenkaan olisi niin tappava kuin SARS.

Thaimaassa ja Japanissa on tilastoitu uuden virustartunnan saaneista yksittäisistä potilastapauksista. Tartunnan saaneet ovat matkustaneet Wuhanin kaupungissa.

Lähteet: AFP, Reuters

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: