Dagbladet: Norjan moskeijaiskun epäilty on varakas kiinteistösijoittaja - Maailma - Satakunnan Kansa

Dagbladet: Norjan moskeijaiskun epäilty on varakas kiinteistösijoittaja

Epäilty kiistää iskun sekä siskopuolensa murhan.

Epäilty tuli moskeijaan lauantaina ja rupesi ampumaan. Kukaan ei haavoittunut iskussa.

12.8.2019 13:28

Norjan lauantaisen moskeijaiskun epäilty 21-vuotias on verrattain varakas kiinteistösijoittaja, kertoo norjalaislehti Dagbladet. Lehden mukaan mies on kerännyt omaisuutta kiinteistöbisneksessä, ja viime vuonna hänellä oli varallisuutta yli kolme miljoonaa Norjan kruunua eli reilut 300 000 euroa.

Lisäksi hän omistaa Dagbladetin mukaan kiinteistöjä satojentuhansien eurojen arvosta.

Epäilty on kotoisin Bærumista, missä moskeijaisku tapahtui. Jotkut miehen entiset koulutoverit kuvailevat hänen olleen älykäs ja puhelias. Mies toimi aikoinaan myös nuoriso-ohjaajana.

– Mikään ei silloin viitannut siihen, että hän pystyisi johonkin tällaiseen. Hän ei millään tavalla eristäytynyt muista, eräs koulukaveri kertoo lehdelle.

Kansanopistossa miehen kanssa samaan aikaan opiskelleen naisen mielestä miehen käytös oli uhkaavaa. Naisen mukaan epäilty harkitsi tuolloin liittymistä uusnatsijärjestöön.

– Hänen mielestään vain valkoiset norjalaiset saavat elää Norjassa. Hänen mielestään rotuja ei saanut sekoittaa.

Tuttu poliisille

Norjalaismiestä syytetään terroriteon lisäksi siskopuolensa murhasta. Siskopuoli murhattiin ennen moskeijaiskua, ja hänen ruumiinsa löytyi epäillyn kotoa.

Mies oli poliisille tuttu jo ennen iskua. Poliisi oli saanut vinkkejä miehen toiminnasta internetissä, missä mies esitti äärimmäisiä ja muukalaisvihamielisiä näkemyksiään.

Hän muun muassa kiitti Uuden-Seelannin maaliskuisen moskeijaiskun tekijää sekä hiljattain tapahtuneen Texasin Walmart-iskun tekijää.

Norjan iskusta epäilty mies kiistää terroriteon ja siskopuolensa murhan. Hän on myös haluton tekemään yhteistyötä poliisin kanssa. Mies on tällä hetkellä pidätettynä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut