Norjan moskeija-ampuminen: mahdollisesti takana terrorismi - Maailma - Satakunnan Kansa

Norjan moskeija-ampumista tutkitaan terrorismina – ampujaa epäillään myös siskonsa taposta

Poliisi toi moskeija-ampumisen tapahtumapaikalle myös robotin.

11.8.2019 18:59

Norjassa lauantaina moskeijassa tapahtunutta ammuskelua tutkitaan terrorismina, kertoi apulaispoliisipäällikkö Rune Skjold medialle sunnuntaina.

Poliisin mukaan epäilty ampuja meni lauantaina iltapäivällä pääkaupunki Oslon lähellä sijaitsevaan moskeijaan mukanaan useita aseita lauantaina iltapäivällä. 21-vuotias mies oli poliisin mukaan kirjoittanut verkkoon äärioikeistolaisia ja maahanmuuttovastaisia tekstejä internetiin ennen tekoa.

Terroriteon lisäksi miestä epäillään pikkusiskonsa taposta, kertoo norjalainen VG-lehti. Poliisin mukaan 17-vuotias sisko löytyi kuolleena osoitteesta, jossa molemmat olivat kirjoilta. Pikkusisko on adoptoitu Kiinasta.

Sekä moskeijahyökkäyksen että pikkusiskon tapon motiivi on poliisin mukaan auki. Poliisi sanoo, ettei mies ole suostunut kuulusteluissa kertomaan tapahtumista.

Moskeijan tiedottajaWaheed Ahmed kertoi uutistoimisto Reutersille, että moskeijassa oli teon hetkellä vain kolme ihmistä. Ampuja ampui useita laukauksia, mutta kehenkään ei osunut. Moskeijassa olleet ihmiset taltuttivat ampujan jo ennen poliisin paikalle tuloa.

– Nämä ihmiset osoittivat suurta rohkeutta, Skjold sanoo.

Yksi moskeijasta olleista oli entinen Pakistanin ilmavoimien upseeri Mohammed Rafiq. Hän kertoo Reutersille kuulleensa ammuskelua moskeijan ulkopuolelta, minkä jälkeen aseistautunut mies tuli sisään.

Rafiq kertoo, että mies alkoi tämän jälkeen ampua kahta muuta moskeijassa ollutta miestä kohti. Hän kertoo käyneensä hyökkääjän kimppuun, painaneensa tämän maahan ja repineensä aseet tältä pois. Rafiq loukkaantui painissa lievästi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos