Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Maailma - Satakunnan Kansa

Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa –  Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa. "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja

Koronavirustartuntoja on nyt todettu eri puolilla maailmaa BBC:n lauantaisen tiedon mukaan 77 794. Ylivoimainen pääosa –  76 392 tartuntaa on todettu Kiinassa. Toiseksi eniten tartuntoja on Etelä-Koreassa.

23.2.2020 10:23

Italian pohjoisosassa leviävä koronavirus on pannut 12 kaupunkia eristyksiin, aiheuttanut Italian jalkapalloliigan ottelujen perumisia ja säikäyttänyt matkailuviranomaiset.

Italiassa on Euroopan maista todettuja koronavirustartuntoja nyt ylivoimaisesti eniten.

Brittien yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Italiassa oli lauantai-iltana koronavirustartuntoja 79. Kaksi Italian kansalaista on kuollut tartunnan seurauksena.

Suurin osa tartunnoista on todettu Italian pohjoisosien vaurailla Lombardian ja Venetsian alueilla. Siellä on kaksi merkittävää matkailukohdetta, jossa käy miljoonia matkailijoita vuosittain.

Milanossa kirjattiin vuonna 2018 yli 15 miljoonaa turistien yöpymisvuorokautta, joista kaksi kolmasosaa oli ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisiä. Milanon suurin ulkomaalainen matkailijaryhmä olivat vuonna 2018 kiinalaiset.

– Tämä ei ole Italian "Wuhan". Matkailua ei pidä välttää, se aiheuttaa vain huolestumista, sanoo The Guardianissa haastateltu Italian matkatoimistojen liiton toimitusjohtaja Ivana Jlenic.

The Guardian kirjoittaa, että hotellivaraukset Venetsiassa ovat pudonneet kolmanneksella viime vuoden suurten tulvien vuoksi. Venetsiassa on parhaillaan käynnissä perinteinen helmikuun karnevaaliaika, jolloin kaupungissa käy valtavasti matkailijoita. Yöpymisiä Venetsian hotelleissa oli vuonna 2018 hieman vähemmän kuin Milanossa, 12,1 miljoonaa.

– Koronaviruksen voi saada keneltä tahansa. Tartunnalla ei ole enää yhteyttä Kiinaan, sanoo The Guardianissa haastateltu Venetsian aluehallinnon johtaja Luca Zaia.

Italiassa on lauantai-illan tietojen perusteella 12 kaupunkia eristyksessä. Kaupungit ovat pieniä, niiden yhteinen asukasluku on noin 50 000.

Serie A:n tämän sunnuntain peleistä on peruutettu Inter Milanin ja Sampdorian, Veronan ja Cagliarin ja Atalantan ja Sassuolon väliset ottelut.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut