Henkisen kasvun ryhmän jäsenet saivat polttomerkin, laihduttivat ja alistuivat seksiorjuuteen – Mikä saa seuraamaan sokeasti johtajaa? - Maailma - Satakunnan Kansa

Henkisen kasvun ryhmän jäsenet saivat polttomerkin, laihduttivat ja alistuivat seksiorjuuteen – Mikä saa seuraamaan sokeasti johtajaa?

Henkistä kasvua janonneet naiset liittyivät itsensä kehittämistä markkinoineen valmentajan Keith Ranieren mystiseen ryhmään. Joukossa oli varakkaita perijättäriä ja näyttelijöitä. Pian he huomasivat olevansa polttomerkittyjä ja alistettuja. Tarina on hämmentävä, mutta samanlaisia asioita tapahtuu monelle tälläkin hetkellä.

26.10.2019 16:00 | Päivitetty 28.10.2019 9:42

"Minä olen messias, uudestisyntynyt Jeesus Kristus." Näillä sanoilla australialainen Anne Hamilton-Byrne vakuutti seuraajansa eli "perheensä" 1960-luvulla.

Kaunis ja karismaattinen, mutta harhainen ja vaarallinen, siten Hamilton-Byrneä kuvaillaan lahkosta tehdyssä dokumentissa The Family. Aluksi Hamilton-Byrne oli vain joogaopettaja. Myöhemmin hänestä muodostui maailmanloppua odottaneen The Family -lahkon julma johtaja, jolla oli useiden lähteiden mukaan noin 500 seuraajaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: