Koronavirusepäily risteilyaluksella Italiassa – 6 000 turistia ei pääse laivalta pois - Maailma - Satakunnan Kansa

Koronavirusepäily risteilyaluksella Italiassa – 6 000 turistia jumissa laivalla

Risteilijällä olevan kiinalaispariskunnan näytteet on lähetetty tutkittaviksi.

Costa Smeralda -risteilija oli torstaina satamassa italialaisessa Civitavecchian kaupungissa.

30.1.2020 16:01

Noin 6 000 turistia on jumissa Costa Smeralda -risteilyaluksella Italiassa. Syynä ovat epäilyt koronavirustartunnoista.

Risteilijällä olevan kiinalaispariskunnan näytteet on lähetetty tutkittaviksi, kertoo uutistoimisto AFP. Costa Crociere -yhtiön alus on ankkurissa italialaisen Civitavecchian kaupungin satamassa.

Kiinalaispariskunnan naista on hoidettu korkea kuumeen takia. Naisen kerrotaan olevan 54-vuotias. Hänen miehellään ei tiettävästi ole oireita, kertoo italialainen uutistoimisto Ansa.

Pariskunta on varmuuden vuoksi eristetty laivan hoitotiloihin, kertoo AFP. Sen mukaan risteily-yhtiö on vahvistanut, että laivalta ei pääse pois, ja aluksen kyydissä on kaikkiaan 7 000 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Matkustajat olivat torstaina jumissa aluksella. Risteilijällä olevan kiinalaispariskunnan näytteet lähetettiin tutkittaviksi koronavirusepäilyjen takia.

Alus kiertänyt läntisellä Välimerellä

Costa Smeralda -aluksen kerrotaan tulleen Italiaan Mallorcan saarelta. Alus on kierrättänyt risteilymatkustajia läntisellä Välimerellä.

Kiinalaispariskunnan kerrotaan lentäneen Hong Kongista Milanoon 25. tammikuuta ennen nousemista risteilijän kyytiin Savonan kaupungissa, kertoo Ansa.

– Olemme hieman huolissamme, tietenkin. Kukaan ei pääse alukselle tai täältä pois paitsi lääkärit. Tämä loma on vaarassa päättyä painajaiseen, eräs laivalla oleva henkilö kertoi AFP:n mukaan italialaismedialle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut