Uusi teoria Palmen murhasta: Kohteena olikin Lisbet Palme - Maailma - Satakunnan Kansa

Uusi teoria Palmen murhasta: Kohteena olikin Lisbet Palme

Olof Palmen poika Mårten Palme ei usko uuteen murhateoriaan.

Olof Palmen murhasta on taas uusi teoria.

18.2.2020 20:09

Ruotsin television entinen toimittaja Lars Borgnäs on kirjoittanut uuden kirjan ”Olof Palmen viimeinen askel”. Siinä hän asettaa kyseenalaiseksi pääministerin vaimon, Lisbet Palmen antamat tiedot poliisikuulusteluissa murhaillan tapahtumista 28. helmikuuta 1986.

Borgnäs väittää, että murhaaja ampui ensin Lisbet Palmea ja vasta sitten suuntasi aseensa kohti pääministeri Olof Palmea. Lisbet Palmen version mukaan näin ei tapahtunut.

Palmen poika Mårten Palme ei usko Borgnäsin spekulaatioita.

– Minulla ei ole mitään syytä uskoa muuta kuin että äitini todistus pitää paikkansa, Mårten Palme sanoi.

Uudesta murhateoriasta kirjoittaa tänään maanantaina Expressen, joka on saanut lukea Borgnäsin kirjan etukäteen. Kirja julkaistaan keskiviikkona Ruotsissa.

Borgnäs on tutkinut pääministerin murhaa kymmeniä vuosia. Hän kertoo alkaneensa muutama vuosi sitten pohtia, mitä tarkoittaisi jos ampumisjärjestys olisikin ollut päinvastainen.

Hän kävi murhapaikalta kerätyt silminnäkijähavainnot uudestaan läpi. Niiden mukaan Palme olisi ollut pystyssä, kun murhaaja laukaisi aseensa toisen kerran. Tämä ei olisi voinut olla mahdollista, jos häntä olisi ammuttu ensin. Lisbet Palme haavoittui ampumisessa.

Palme kuoli ampumisessa saamiinsa vammoihin yöllä 1. maaliskuuta. Lisbet Palme puolestaan kuoli vuonna 2018.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: