Yle: Ainakin viisi naista haluaa al-Holin leiriltä Suomeen, yksi ei: ”Lähdin Suomesta, jotta voisin harjoittaa vapaasti islamia” - Maailma - Satakunnan Kansa

Yle: Ainakin viisi naista haluaa al-Holin leiriltä Suomeen, yksi ei: ”Lähdin Suomesta, jotta voisin harjoittaa vapaasti islamia”

Yle selvitti al-Holin leirillä olevien naisten paluuhaluja.

Isis-taistelijoiden vaimoja matkalla al-Holin leirille.

14.12.2019 19:02

Yle kertoo saaneensa tietoja yhteensä kuudesta suomalaisnaisesta. Kahdelta naiselta tietoja saatiin suoraan naisilta itseltään, loput tiedot ovat peräisin al-Holinleirillä Syyriassa olevien omaisilta tai heidät tuntevilta henkilöiltä.

Kuudesta naisesta viisi haluaisi palata Suomeen ja yksi ei.

– Lähdin Suomesta, jotta voisin harjoittaa vapaasti islamia. Miksi palaisin siihen vankilaan takaisin? paluuhaluton nainen viestitti Ylen mukaan al-Holin leiristä. Naisen mukaan hän ei kykenisi noudattamaan islamia Suomessa samalla tavoin kuin leirillä.

Muut viisi naista ovat Ylen tietojen mukaan jo pitkään halunneet palata Suomeen.

Leirillä olevien naisten omaiset kertoivat Ylelle, että leirillä elävien mielialat vaihtelevat. Osa naisista on huolestunut heitä vastustavasta ilmapiiristä Suomessa, toiset mahdollisista huostaanotoista.

Yksi omaisista kertoo Ylelle, että viranomaiset ovat olleet yhteydessä häneen vajaa kuukausi sitten. He pyysivät valokuvia leirillä olevasta naisesta. Suomen viranomaiset olivat hänen mukaansa kertoneet, että he "varautuvat" siihen, että tilanne leirissä muuttuu syystä tai toisesta. Muutoin viranomaiset eivät ole olleet häneen yhteydessä.

Ylen haastattelemien omaisten mukaan leirissä olevat naiset ovat valitelleet leirin kovia olosuhteita.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: