Koronavirukseen on Kiinan mukaan kuollut nyt 56 ihmistä - Maailma - Satakunnan Kansa

Koronavirukseen on Kiinan mukaan kuollut nyt 56 ihmistä – Tartuntoja varmistunut ainakin kymmenestä maasta

Koronavirukseen sairastuneiden oireita ovat olleet kuume, yskä ja hengenahdistus. Monilla virukseen menehtyneillä on ollut taustallaan jokin perussairaus. Kiinan lisäksi koronavirustapauksia on löytynyt ainakin Yhdysvalloissa, Thaimaassa, Singaporessa, Taiwanissa, Japanissa, Vietnamissa, Etelä-Koreassa, Ranskassa ja Kanadassa.

Lääkintähenkilökunnan jäsen mittasi kuumetta potilaalta Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa sijaitsevan sairaalan päivystyksessä perjantaina. Korkea kuume on yksi koronaviruksen aiheuttamista oireista.

26.1.2020 10:19

Kiina vahvistaa, että 56 ihmistä on kuollut uuteen koronavirukseen. Yhteensä 1975 ihmistä on Kiinan valtiollisen median mukaan sairastunut virukseen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Koronavirukseen sairastuneiden oireita ovat olleet kuume, yskä ja hengenahdistus. Monilla virukseen menehtyneillä on ollut taustallaan jokin perussairaus.

Kiinan lisäksi koronavirustapauksia on löytynyt ainakin Yhdysvalloissa, Thaimaassa, Singaporessa, Taiwanissa, Japanissa, Vietnamissa, Etelä-Koreassa, Ranskasta ja Kanadassa. Suomessa on ollut kaksi koronavirusepäilyä, mutta ne osoittautuivat tutkimuksissa aiheettomiksi.

Kanada ilmoitti lauantaina, että koronavirus oli löytynyt asukkaalta, joka oli äskettäin palannut Wuhanista.

Ensimmäisen kerran koronavirusta on havaittu Kiinassa Wuhanin kaupungissa. Tartunnan lähteeksi on epäilty Wuhanissa sijaitsevaa toria, jossa myydään eläviä eläimiä ja mereneläviä.

Koronavirus on todennäköisesti peräisin eläimistä, mahdollisesti lepakoista. Se on saattanut siirtyä esimerkiksi väli-isännän kautta ihmiseen. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole.

Virus voi ainakin jossain tilanteissa tarttua ihmisestä toiseen, mutta vielä ei tiedetä, miten helposti tämä tapahtuu. Toistaiseksi ei myöskään tiedetä, kuinka kauan ennen oireiden alkua tai niiden alkamisen jälkeen potilas voi olla tartuttava. WHO ei suosittele rajoituksia matkustamiseen tai kansainväliseen kauppaan viruksen vuoksi.

Uusi koronavirus on geneettisesti SARS-koronaviruksen kaltainen. THL:n mukaan koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut