Kaksi koronavirustartuntaa Ranskassa – Ruotsissa ollaan jo huolissaan, miten polvillaan oleva maan terveydenhuolto kestäisi viruksen leviämisen - Maailma - Satakunnan Kansa

Kaksi koronavirustartuntaa Ranskassa – Ruotsissa ollaan jo huolissaan, miten polvillaan oleva maan terveydenhuolto kestäisi viruksen leviämisen

Kiinan Wuhanissa, jossa koronavirus on jyllännyt pahiten, ihmiset suojautuvat kasvomaskeilla lähtiessään kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan.

25.1.2020 8:06

Kiinasta lähtenyt koronavirus on levinnyt Eurooppaan. Ranskan terveysministeri Agnes Buzyn vahvisti perjantaina illalla, että maasta on löydetty kaksi tartunnan saanutta henkilöä.

Heistä toinen on Pariisista ja toinen Bordeaux'sta.

Bordeaux'n potilas on kertonut matkustaneensa Kiinasta Hollannin kautta ja olleensa Kiinassa yhteydessä wuhanilaisiin.

Ranskan terveysministerin mukaan on todennäköisenä, että Euroopassa on muitakin tartunnan saaneita.

Monissa Euroopan maissa ollaan nyt takajaloillaan viruksen suhteen.

Ruotsissa sikäläinen matkailuyhtiö perui kiinalaisten ryhmien matkan Pohjois-Ruotsiin Norrbotteniin koronaviruksen pelossa. Asiasta uutisoi SVT.

Expressenin mukaan länsinaapurissamme on testattu koronaviruksen pelossa jo kourallinen ihmisiä, mutta tartuntoja ei ole löydetty.

Uppsalan yliopiston immunologian professorin Björn Olsenin mukaan näytteitä on otettu ihmisiltä, jotka ovat käyneet Kiinassa ja kärsineet hengitystieinfektioista.

– Kuulin eilen epäillystä tapauksesta Uppsalassa. Mutta niitä voi olla enemmänkin, tilanne muuttuu jatkuvasti, Olsen toteaa.

Olsenin mukaan ruotsalaisten ei tarvitse, ainakaan tällä hetkellä, olla erityisen huolissaan.

Uusi virus näyttää olevan vähemmän vaarallinen kuin SARS ja MERS, ja sen kuolleisuus on alhaisempi. Ihmiset, joilla on vakavia perussairauksia, kuten Parkinsonin tauti tai syöpä, ovat vakavimmassa vaarassa.

Jos uusi virus kuitenkin ​leviäisi laajalti ruotsalaisessa yhteiskunnassa, maan terveydenhuolto joutuisi asiantuntijoiden mukaan erittäin vaikeaan tilanteeseen.

Terveydenhuoltoala Ruotsissa jo nyt polvillaan.

– Se olisi inferno, Björn Olsen sanoo Expressenissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut