Keikkailua ei ole kielletty Satakunnan hyvinvointialueella

Vastine mielipidekirjoitukseen ”Huhupuhetta vai itse edistettyä hoitajapulaa” (SK 23.5.).

Satakunnan hyvinvointialue on yksi työnantaja vaikka organisaatio on hallinnollisesti ja toiminnallisesti jaettu. Työntekijän työskennellessä useassa toimipaikassa hyvinvointialueella, lasketaan työtunnit yhteen.

Valitettavasti käytössä olevat järjestelmät eivät tue kokonaisuuden hallintaa ja korvausten suorittamista työ- ja virkaehtosopimusten mukaisesti ilman, että esihenkilö ottaa asiasta huolehtiakseen.

Esihenkilöiden ja keikkailevan työntekijän tulee tehdä yhteistyötä, jotta työajat ja lepoajat pysyvät hallinnassa ja korvaukset suoritetaan asianmukaisesti.

Yleensä keikkailijat ovat kokoaikatyössä omassa tehtävässään ja toisaalle tehdyt työtunnit samassa organisaatiossa muodostuvat ylityöksi.

Keikkatyötä teettävän esihenkilön tulee olla tietoinen keikkatyöntekijän palvelussuhteesta hyvinvointialueella, jotta ylityön ja mahdollisen viikkolevon korvaamisen kulut eivät tule yllätyksenä yksikön talouteen. On reilua, että kulut keikkatyöstä kohdistuvat aiheuttamisperiaatteen mukaan yksikköön, joka työpanoksen saa hyväkseen.

Keikkailua ei ole kielletty hyvinvointialueella, mutta se tulee tehdä hallitusti ja vastuullisesti.

Työajan enimmäismäärät ja lepoajat ovat laissa säädettyjä. Taustalla on tutkittu tieto työaikojen ja kuormituksen vaikutuksesta henkilöstön hyvinvointiin. Asiakkaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme pitää huolta henkilöstömme hyvinvoinnista.

Kaisa Harjunpää

HR-johtaja

On reilua, että kulut keikkatyöstä kohdistuvat aiheuttamisperiaatteen mukaan yksikköön, joka työpanoksen saa hyväkseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut