Miksi naapureiden auttaminen on tärkeää?

Perjantaina 26.5. vietetään Eurooppalaista naapuripäivää. Milloin olet viimeksi moikannut naapureillesi? Naapurin moikkaamisella ja naapuriavulla voi olla kauaskantoisempi vaikutus kuin kuvittelemmekaan.

Taloustutkimuksen mukaan joka toinen aikuinen kärsii tällä hetkellä pitkittyneestä yksinäisyydestä, myös Porissa. Yksinäisyys vaikuttaa fyysiseen ja psyykkiseen terveyteemme ja on yhtä tappavaa kuin tupakointi ja ylipaino. Kun tunnemme naapurimme ja teemme asioita yhdessä, koemme yhteisöllisyyttä ja merkityksellisyyttä, jotka vähentävät yksinäisyyden kokemusta.

Kun tiedämme, kuka asuu seinän tai kadun toisella puolella, turvallisuuden tunne lisääntyy. Toimiva ja avulias naapuriyhteisö ehkäisee tutkitusti rikoksia ja vähentää naapureiden välisiä konflikteja.

Yhteisöllisyys ja naapuriapu tuo myös pito- ja vetovoimaa naapurustoihin Porissa. Itse muutin pois Jyväskylästä, koska en opiskeluaikoina päässyt tutustumaan lähialueeni ihmisiin. Minulla ei ollut syytä jäädä naapurustooni, koska en tuntenut sieltä ketään.

Moikkaa siis tänä perjantaina naapuria rappukäytävässä ja tarjoudu auttamaan. Naapuriapu on loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin. Kukkien istutuksen tai vaikkapa lemmikkien hoidon lomassa tulee tutustuttua ikään kuin huomaamatta!

Sami Ekmark

Tampere

Kun tiedämme, kuka asuu seinän tai kadun toisella puolella, turvallisuuden tunne lisääntyy.
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut