”Liian vahvat tuulilasin sivukarmit ovat haitaksi”

Nykyautojen paksut ja loivat tuulilasin sivukarmit ovat vaarallisia. Kun niissä on vielä alaosassa levennys ja ulkopuolella massiivinen sivupeili, niin tällainen kokonaisuus on pahimmillaan peittänyt jopa linja-auton.

Kirjoitan tämän niille, jotka ovat Porin keskustassa ihmetelleet, miksi en ole noudattanut väistämisvelvollisuuttani.

Kun joku lähestyy tasa-arvoista risteystä oikealta sopivassa kohdassa ja sopivalla nopeudella, hän on koko ajan piilossa paksun ja loivan sivukarmin takana niin, että vasta risteyksessä syntyy vähällä piti -tilanne.

Vielä pahempi tilanne muodostuu, kun huomioni on kiinnittynyt edessä olevaan liikennetilanteeseen tai oikealta mahdollisesti tuleviin, ja samanaikaisesti lähtee jalankulkija vasemmalta ylittämään katua suojatietä pitkin.

Sopivassa kohdassa ja sopivalla nopeudella hän myös on koko ajan piilossa sivukarmin takana. Kun lopulta olen huomannut hänet, ei ole ollut muuta tehtävissä kuin koettaa livahtaa pois hänen edestään mahdollisimman nopeasti. Jos poliisi olisi nähnyt, olisi tullut mahtava sakko, kenties ajokielto.

Kun kaupunkiliikenteessä joutuu kiinnittämään huomiota samanaikaisesti moneen asiaan ja usein tekemään päätökset alle sekunnissa, jää helposti jotakin huomaamatta. Tässä olisi autonvalmistajille kehittämisen paikka.

Ilmo Pikkarainen

Luvia

Jos poliisi olisi nähnyt, olisi tullut mahtava sakko, kenties ajokielto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut