”Oikeisto unohti ennen vaaleja kertoa totuuden”

Jukka Tuori väitti 4.5.23 Satakunnan Kansan mielipidesivulla, että Vasemistoliitto, vihreät ja SDP syyttävät porvareita vaalituloksesta. En ole havainnut, että vaalituloksesta olisi porvareita syytetty. Sen sijaan ovat kylläkin syyttäneet, että porvarit meni vaaleihin sammutetuin lyhdyin.

Kokoomus tosin kertoi , että terveydenhuollosta ja koulutuksesta ei leikata. Heti vaalien jälkeen valtiovarainministeriö kuitenkin kertoi, että kaikista näistä on leikattava, muuten ei tavoiteltua säästöä saada aikaan. Sekin olisi pitänyt kertoa jo ennen vaaleja, mutta jostain syystä jäi kertomatta.

Perussuomalaisilla ei ollut vaaliohjelmaa lainkaan, jokainen heidän ehdokkaansa puhui mitä sattui. Ennen ennakkoäänestystä SAK tiedusteli kaikilta eduskuntapuolueilta mielipidettä niin sanottujen kikymaksujen siirtämisestä takaisin työnantajille. Perussuomalaiset ilmoitti kannattavansa tätä.

Ennakkoäänestyksen jälkeen puheenjohtaja Purra ilmoitti, etteivät he kannata maksujen siirtämistä työnantajille. 1,7 miljoona ennakkoääntä oli tuohon mennessä annettu. Perussuomalaiset pettivät lupauksensa jo ennen varsinaista vaalipäivää. Tässä malliesimerkki miten perussuomalaiset suhtautuu työntekijöihin ja äänestäjiin. Äänestäjille muistutan ”Sitä saa mitä tilaa”

Tuori puhuu perättömiä Marinin hallituksen jyrkästä vasemmistolaisuudesta. Hallitusta on syytetty velanotosta, hallitus otti velkaa mm. yritysten ahdinkoon, ei sosialisointiin. Vaalit, Jukka Tuori, meni jo, ei enää tarvitse pelotella sosialisoinnilla. Mitä tulee ympäristösuojeluun liittyviin hankkeisiin, niin niitä asettaa Suomellekin EU, jossa valtaa pitää kokoomuksen sisarpuolueet. Haukut siis väärää puuta.

Keskustapuolueesta ei ole muuta sanottavaa kuin että Sipilän oikeistomielisen ohjauksen jäljiltä sen on vaikea nousta. Kokoomus ja perussuomalaiset ovat kannibalisoineet keskustapuolueen. ”Kepu pettää aina” on heidän tavaramerkkinsä ja toteutui monta kertaa myös Marinin hallituksessa

Sosialidemokraatit johtivat tätä maata sodan jälkeisen ajan kaikein vaikeimpana aikana, säilyttäen kannatuksensa ja sitä jopa lisäten. Vain kaksi kertaa aiemmin on käynyt niin, että pääministeripuolue lisää kannatustaan.

Bensiinin, sähkön ja ruoan hintojen alennusta odotellessa.

Reijo Lehtinen

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut