Vastaus Juulia Nevalan kolumniin: Viestintä epäonnistuu aina, mitä voimme tehdä?

Satakunnan Kansan kolumnisti Juulia Nevala käytti (SK 27.4.) esimerkkinään vaisusta markkinoinnista Porikortteleiden ensimmäistä kertaa järjestämää Viinipäiväntasaus-tapahtumaa, josta hänen ystäväpiirinsä ei ollut kuullutkaan.

Tapahtuman markkinointi hoidettiin Sanoma-yhtiöiden verkoston kautta, jolta saadun raportin mukaan tapahtuman mainos on näkynyt yli 800 000 kertaa eri medioissa: is.fi, hs.fi, satakunnankansa.fi, supersaa.fi, vauva.fi, aamulehti.fi, soppa365.fi ja niin edelleen.

Lisäksi tapahtumasta oli toimittajan kirjoittama uutinen Satakunnan Kansan jokaiseen talouteen jaettavassa viikkolehti Porilaisessa ja sitä markkinoitiin maksullisena Porikortteleiden somessa (Facebook ja Instagram).

Toisena esimerkkinä kolumnisti käytti Pintxo-viikkoa, jonka markkinointi ei myöskään ollut tavoittanut häntä.

Pintxo-viikon markkinoinnista vastaa Satakunnan Viikko, joka kertoi tapahtumasta sekä mainoksilla että toimitetulla sisällöllä omissa kanavissaan ja printtilehdessä useaan kertaan. Lisäksi Porin keskusta-alueella oli 18 mainostaulua, mainokset pyörivät kaupungin sisääntuloalueiden näytöillä ja käytössä oli tapahtuman some-markkinointi maksettuna markkinointina jo vuodenvaihteesta lähtien.

Kun nämä kaikki markkinointitoimenpiteet eivät saavuta kolumnistia, eikä hänen ystäväpiiriään herää kysymys, mitä muuta meidän pitäisi tehdä vai ovatko markkinointikanavamme vääriä?

Tiedostamme kyllä, että emme enää elä yksikanavaisessa maailmassa, jossa yksi lehti- tai some-mainos tavoittaa kaikki mahdollisesti asiasta kiinnostuneet, vaan käytämme paljon kallista mainontaa tapahtumiin, ja näköjään ainakin osittain turhaan.

Pyrimme parantamaan markkinointiamme jatkuvasti ja toivoisimme myös vinkkejä siitä, minkälainen markkinointi tavoittaisi kaikki tapahtumistamme ja kampanjoistamme kiinnostuneet.

Mari Antikainen

toiminnanjohtaja

Porin kaupunkikeskusta ry/Porikorttelit

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut