Tapio Furuholm kysyy: Hyväksyykö Petri Huru EU-jäsenyyden?

Otsikko Hesarissa 18.4.: Perussuomalaiset ”hyväksyy” EU-jäsenyyden.

Hetkinen? Puolue, joka on Satakunnassa kerännyt tuhansien ihmisten äänet kertomalla, millainen paratiisi meitä odottaa, kun erotaan EU:sta ja luovutaan eurosta.

Hyvä. Minä, joka en tunne olevani EU-uskovainen, voinen kysellä politiikan rehellisyydestä.

Petri Huru, olet vuosikaudet ratsastanut EU-vastaisuudella. Olet osallistunut fanaatikkojen ”irti EU:sta” -mielenosoituksiin. Olet levitellyt sosiaalisessa mediassa kuvia itsestäsi näissä kemuissa. Kuinka monelle ihmisille lupasit vaalikampanjassa, että nyt erotaan EU:sta? Äänestitkö persujen kokouksessa EU:n hyväksymistä vastaan?

Tuskin, nyt oletkin parempaa väkeä, oikea EU:n kannattaja?

Koko peli on ollut kaksinaamaista alusta alkaen – äänestäjille tiedoksi, että Petri Huru on toistuvasti erilaisissa hankkeissa ja investoinneissa kannattanut, suorastaan vaatinut EU-rahan käyttämistä. Olen kuullut ne puheenvuorot.

EU ei ole ihannetila.

Mutta. Petri Hurun ja kumppaneiden vaatimus EU-erosta ja valuutan vaihdosta on likimain vastuuttominta, mitä suomalainen poliitikko voi nyt esittää: sodan, inflaation, energiakriisin ja muiden uhkatekijöiden oloissa.

Kiteytettynä: persut ovat surutta kannattaneet Suomen ajamista sekasortoon. Rehellisyyden kanssa heidän toiminnallaan ei ole mitään tekemistä. Nyt julistetaan vallan himossa jotain muuta.

Kuka uskoo?

Tapio Furuholm

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut