Muutoksessa turvataan asiakkaiden palvelut

Porin kaupunginvaltuutettu Reetta Vähätalo-Amhdak (vihr.) osallistuu keskusteluun hyvinvointialueen perustason palveluiden tilanteesta (SK 13.4.) tärkeillä näkökulmilla. Tärkein asia on, että muutoksessa turvaamme asiakkaidemme hyvinvoinnin. Asiakkaat saavat hoitoa ja hoivaa, eikä ketään ole jätetty hoitamatta.

Hyvinvointialueella luodaan uutta yhä laadukkaampaa satakuntalaista tapaa palvella sinua. Hyvinvointialueelle siirtyminen on valtaisa muutosprosessi, jossa kootaan monien eri Satakunnan aikaisempien sote-organisaatioiden toimintakäytännöt yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi alueelliset erot huomioiden. Tässä työssä ollaan vasta alussa ja teemme muutosta koko henkilöstön voimin kehittäen ja kehittyen.

Muutosprosessin merkittävänä osana on alueen perustason palveluiden rakentaminen ja ratkaisujen hakeminen valtakunnallisesti tunnistettuihin perustason palveluiden toimivuuden haasteisiin. Näitä ovat esimerkiksi palvelujen saatavuus sekä saavutettavuus, hoidon jatkuvuus, monialaisten palvelujen yhteensovittaminen ja vaikuttavat palvelut. Tämä kaikki näkyy henkilöstön arjessa niin organisatorisina kuin toiminnallisina muutoksina.

Satakunnan hyvinvointialueen ylätason organisaatiorakenne hyväksyttiin huomattavan myöhään vuonna 2022. Perustason palveluiden osalta rakenteen hyväksyminen tarkoitti uutta arkea: uudenlaisia vastuuyksiköitä, toimintaa uusilla tiimimalleilla esihenkilöinä toimipaikkavastaavat.

Alkuvuonna rakennetaan edelleen monin osin uutta. Johtamiskulttuuri, ohjeet, tiedonkulku muotoutuvat ja rakentuvat, ja kaikkien venymistä edelleen jokaisella hyvinvointialueella ympäri Suomea tarvitaan.

Osaavan henkilöstön lisäksi myös yksityiset palveluntuottajat ja kolmannen sektorin toimijat ovat avainasemassa. Työvoiman veto- sekä pitovoiman parantaminen ovat keskeisiä tavoitteita. Hyvinvointialueella panostetaan työntekijöiden kouluttamiseen sekä osaamisen ylläpitämiseen ja kasvattamiseen monin eri tavoin. Palkkaharmonisaation aikataulusta on sovittu valtakunnallisesti. Henkilöstön liikunta- ja kulttuurietu on tulossa käyttöön huhtikuun aikana.

Kellojen kilkatus kuuluu lähtöviivalta – maaliin on vielä matkaa. Olemme edenneet maratonin ensimmäisiä metrejä. Koko henkilöstölle ja muille matkaan osallistuville suuri kiitos!

Muutos on mahdollisuus, jota kohti kuljemme uudistus kerrallaan. Muutoksen perustana ovat osaava henkilöstö, tietoperusteinen asiakkaiden aktiivinen osallistaminen ja taloudelliset reunaehdot.

Kirsi Varhila

hyvinvointialuejohtaja

Sari Rantanen

sote-johtaja

Satakunnan hyvinvointialue

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut