Miksi keskusta säilyi suurimpana puolueena Säkylässä?

Keskusta puolusti Säkylässä julkisesti, turuilla ja toreilla, vaalienkin alla Suomen maaseutua tekijöineen huoltovarmuuden ja omavaraisuuden, jopa itsenäisyyden tyyssijana.

Uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntäminen on kaiken elämisen ehto, mutta ei tietenkään sitä tuhoten. Aivan samoin kuin metsän eläimillekin. Tekoälykään ei paljon auta, jos ei ole ruokaa.

Säkylän keskusta ei myöskään ole hyväksynyt sote-uudistuksen syntysanoissa esitettyjen hyvien tavoitteiden hylkäämistä keskittämisen alttarilla. Suomella ei ole varaa tyhjentää maaseutua.

Pohjavesiemme ylikäyttö, enemmän kuin niitä syntyy, on Säkylän keskustan mukaan tuomittavaa myös ilmastomuutoksen ja luontokadon tulilankana ja bensana. Niiden tietoinen myrkyttäminen tulisi lopettaa.

Yllä on niitä arvoja, joilla keskusta säilytti eduskuntavaaleissa suurimman puolueen asemansa Säkylässä. Ainutlaatuista herkkua koko Suomessa. Ne ovat myös perinteisen keskustan perusarvoja. Niillä on Suomi ennenkin nostettu suosta.

Suomen linjoista päätetään hallituksessa, jossa keskustankin tulisi olla mukana arvojensa puolustajana. Kansalaiset etelästä pohjoiseen palkitsevat tämän seuraavissa vaaleissa Säkylän tavoin.

Esko Eela

teollisuusneuvos

Säkylä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut