Valtion tukipolitiikka ilman työvastinetta heikentää kansantaloutta

Paikallinen sopiminen on saatava työpaikoille. Yritysten kynnys työllistää yksikin henkilö on suuri monille yrityksille.

Satakunnan elinkeinoelämä saadaan aktiiviseksi etsimällä yrittäjiä muista maakunnista ja ulkomailta. Työvoiman saatavuudesta ja edullisesta asuntomarkkinasta tulee informoida aktiivisesti valtakunnan tasolla. Tarjotaan yrityksille etuja valmiin kunnallistekniikan muodossa. Investointi omaan yritykseen tai kiinteistöön toisi tämän edun.

Valtion tukipolitiikka ilman työvastinetta heikentää kansantaloutta. Rahaa vastaan pitää tehdä työtä. Suomessa on yli 140 000 työikäistä henkilöä, jotka eivät ole töissä, työttöminä tai opiskelemassa. Tähän pitää tulla muutos, vaikka työperäistä maahanmuuttoa tarvitaankin. Yritysten on vaikeaa löytää päteviä työntekijöitä.

Ammattiliittojen valvonta ja sääntely estää valtion talouskasvun. Paikallinen sopiminen on saatava työpaikoille. Yritysten kynnys työllistää yksikin henkilö on suuri monille yrityksille.

Joillekin aloille on mahdollista työllistää ilman vuosien koulutusta. Työ tekijänsä opettaa, kunhan muut edellytykset työntekijästä täyttyvät. Useimmat yrittäjät ovat itse oppineet alansa yrittämisen ja erehdyksen kautta.

Puolueiden tulee kollektiivisesti suostua sopeutusohjelmaan. Sopeuttaminen vie asioita eteenpäin ja tervehdyttää valtion taloutta.

Maria Rautanen

diplomi-insinööri, yrittäjä

eduskuntavaaliehdokas (kok.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut