Poliittiset intohimot synnyttävät kohuja

15.3. 20:51

Poliittisten intohimot ovat nyt herkällä, kun Suomessa valmistaudutaan eduskuntavaaleihin. Ei siis ihme, että poliittisia kohuja jonkun puolesta tai jotain vastaan syntyy kuin sieniä sateella.

Keskustalainen elinkeinoministeri Mika Lintilä oli juuri hetki sitten kohun keskellä, kun ministeriä syytettiin alkoholin käytöstä työtehtävissä. Uusi kohu saatiin, kun pääministeri Sanna Marinin (sd.) vastasi Kiovassa STT:n kysymykseen muun muassa jo puhuttujen hävittäjien lähettämisestä Ukrainaan. Marin mainitsi siinä yhteydessä myös Suomessa käytöstä poistuvista Horneteista.

Hänen mielestään voitaisiin käydä keskustelua siitä, olisiko mahdollista luovuttaa Horneteja Ukrainaan. Tämä synnytti poliittisen myrskyn. Muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi, ettei Horneteista ole mitään puhuttu. Samaa ovat toistaneet myös puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) sekä ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.). He väittivät yllättyneensä Marinin Hornet-puheista

Tosin ei Marinkaan väittänyt, että käytöstä poistetuista Horneteista olisi keskusteltu. Joka tapauksessa Marin avauksesta syntyi poliittinen kohu. Meidän kotitekoiset kohumme eivät auta ukrainalaisten ahdinkoa.

Ukrainassa on kuollut yli 6 500 siviiliä ja viitisen sataa lasta. Lähes viisi miljoona ukrainalaista on paennut sotaa ulkomaille.

Ulospäin näyttää ajoittain siltä, etteivät lännen johtajat ota vieläkään Ukrainassa käytävää sotaa vakavasti, vaikka Ukrainan kansa taistelee oman itsenäisyytensä sekä myös lännen koskemattomuuden puolesta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on joutunut jatkuvasti huomauttamaan länsivaltioita aseavusta, kun lännen johtajat ovat vain jahkailleet raskaan aseistuksen luovutusten kanssa. Näin kävi myös panssarivaunujen osalta.

Pentti Välimaa

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut