Painotettuja luokkia käyvien koulumotivaatio on varmasti enemmän kuin hyvää

Eikö koulutuksellisissa ratkaisuissa tulisi huomioida myös niitä oppilaita ja opiskelijoita, jotka haluavat menestyä ja edetä opinnoissaan ja joilla on opiskelemiseen motivaatiota ja valmiuksia?

8.3. 19:30

Lauantain (4.3.) SK:ssa oli oiva kirjoitus porilaiselta kaupunginvaltuutetulta Viliina Välimäeltä. Välimäki kirjoitti huolestaan liittyen muun muassa Pisa-tulosten romahtamiseen ja painotettujen luokkien säilyttämiseen.

On helppo yhtyä hänen sanoihinsa, koska uskon, että painotettuja luokkia käyvien koulumotivaatio ja -viihtyvyys ja opintomenestyskin ovat varmasti enemmän kuin hyvää.

Tein valtuutettuna Porin kaupunginvaltuuston kokouksessa 27.2.2023 aloitteen, jossa esitin, että Porin lukioon perustettaisiin erikoistumislinja, jossa painotus olisi yhteiskunnallisissa ja hyvinvoinnin edistämistä tähtäävissä teemoissa.

Sote-puolella syntynyt työvoimavaje panee meidät tekemään uudenlaisia ratkaisuja koulutuskentälläkin, jotta muun muassa ikääntyvä väkemme saa ansaitsemaansa laadukasta hoitoa.

Erikoistumis- tai painotetun luokan myötä yhteistyö alueen korkeakoulujen, Samkin ja Yliopistokeskuksen kanssa vahvistuisi. Se myös orientoisi alueella opiskelevia lukiolaisia kouluttautumaan yhteiskunta- ja hyvinvointisektorin vahvoiksi ammattilaisiksi.

Oppimistuloksista vielä: Tämän päivän nuori sekä saa että joutuu elämään sellaisessa sosiaalisen median ja verkkomaailman pyörteessä, että vähemmästäkin fokus oppimiseen saattaa herpaantua. Eikö koulutuksellisissa ratkaisuissa tulisi huomioida myös niitä oppilaita ja opiskelijoita, jotka haluavat menestyä ja edetä opinnoissaan ja joilla on opiskelemiseen motivaatiota ja valmiuksia? Pitäisikö tasoryhmät ottaa takaisin peruskouluihin?

Hanna Raitakari

kaupunginvaltuutettu (kok.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut