Porin ja Rauman kaksoiskaupungin peruskivi muurataan nyt

Kaupungin sykkeeseen tulee vetovoimainen muutos, jonka voi silloin nähdä kohonneena kulttuuri- sekä ravintola valikoimana.

12.3. 16:57

Olin vieraana Japanissa oppimassa kaupunkikehityksestä CityTech Tokyo -tapahtumassa. Shibuyan pormestarin ykköskohteet ovat työvoiman riittävyys, ihmisten kulkuyhteydet kaupungin sisällä sekä uusien nuorten start-up yritysten tukeminen. Tokion kaupunginosat ovat omia hallinnollisia yksikköjä, ja yksi niistä on huikeasti kehittyvä Shibuya.

Pormestari esitteli uusimmat innovaatiot kasvun tueksi. Teköäly analysoi ihmisten liikkeitä, ja he rakentavat uusia kulkuväyliä ihmismassojen liikkumisen helpottamiseksi.

Työvoimapulaan helpotusta tarjoaa Peter Vesterbackan porilaistaustainen FinestFuture -hanke sekä robotiikka investoinnit. Start-up kulttuuri on kovassa nosteessa, ja sitä tuetaan merkittävästi. Siinä mukana ovat suuryritykset sekä Japanin julkiset tahot.

Meillä Satakunnassa on tästä opittavaa. Ehdotankin, että kansanedustajamme puhaltavat yhteen hiileen Porin ja Rauman kaksoiskaupungin luomiseksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa liikenneyhteyksien vahvistamista, nelikaistaistamista, yritystonttien ja asuinalueiden kaavoittamista, omaa yliopistoa sekä lujaa uskoa hankkeen läpiviemiseen.

Lopputuloksena meillä on maakunnassa kahden satamakaupungin sykkivä sydän, jossa Eurajoki sulautuu voimakkaaksi yhdyskunnaksi saumattomaan uuteen kaupunkikeskukseen.

Kankaanpään ja Huittisten suunta hyötyy tästä myös merkittävästi, sillä terve maakunta elää vahvan kasvun kautta. Jokaiseen kylään Satakunnassa syntyy elinvoimaa ja palvelut paranevat.

Me voimme olla yhtä vahvoja kuin naapurimme Turku tai Tampere. Kaupungin sykkeeseen tulee vetovoimainen muutos, jonka voi silloin nähdä kohonneena kulttuuri- sekä ravintola valikoimana.

Korkeasti koulutettujen prosentuaalinen määrä kasvaa, ja lisäksi osaavaa työvoimaa tarvitaan jatkuvasti lisää. Ihmisten asuntojen hinnat kohoavat, ja palkat kasvavat. Lapsemme jäävät ylpeänä töihin kotiseudulleen. Positiiviset vaikutukset ovat uskomattoman suuret.

Minä uskon kaksoiskaupunkiin ja vahvaan uuteen Satakuntaan.

Eerik Heijari

Kansanedustajaehdokas (kok.)

Eurajoki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut