SAMK on tuhansille ykkösvaihtoehto

1.3. 17:30

Pasi Koski kirjoitti näkemyksiään Satakunnan omasta yliopistosta (SK 27.2.). Samassa yhteydessä hän kertoi mielipiteenään, että Satakunnan ammattikorkeakoulu on toiseksi parasta niille, jotka eivät muualle pääse.

Ymmärrämme Kosken haluavan korostaa yliopistokoulutuksen tärkeyttä, mutta haluamme kuitenkin tuoda toisen näkökulman tähän varsin mustavalkoiseen mielikuvaan.

SAMK on tuhansille ensimmäiseksi parasta, eikä toiseksi parasta. Vuoden 2022 kevään yhteishaussa SAMKiin oli yli 2 400 ensisijaista hakijaa, joka oli noin 2,6 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Suhdeluku on samaa tasoa esimerkiksi Jyväskylän ja Kuopion yliopistoissa.

Koski nosti esille juristit, lääkärit ja kielitieteilijät. SAMKista voi nostaa esiin alueemme työelämän tarpeisiin suoraan valmistuvia robotiikan insinöörejä, sosionomeja ja yrittäjiä tai vaikkapa merikapteeneita. Todettakoon myös työelämän toivomuksesta nopealla reagoinnilla käynnistettävät elintarvikeinsinöörin (pääkirjoitus SK 11.2.) ja prosessi-insinöörin (SK 1.3.) koulutukset.

Kaikki edellä mainitut koulutukset ovat monille ensimmäiseksi parasta.

Lopuksi toteamme, että 8 900 ulkomaalaista hakijaa piti SAMKia itselleen ykkösvaihtoehtona kevään 2023 englanninkielisten tutkinto-ohjelmien haussa. Opiskeluperäisellä maahanmuutolla vastaamme alueemme työvoimapulaan.

Teollisuuden työvoimapulaa ratkaistaan muun muaassa Logistics-, Mechatronics-, Artificial Intelligence- ja International Business -koulutusohjelmilla sekä hyvinvointialueemme osalta Nursing-koulutusohjelmalla.

Jari Multisilta

rehtori

Timo Mattila

opetuksen vararehtori

Cimmo Nurmi

tutkimuksen vararehtori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut