Maksuton joukkoliikenne ikäihmisille

27.2. 19:31

Kiitos Jussi Ihamäelle Porin joukkoliikenteen brändin uudistuksen selvityksestä (SK 23.2.). Uusi brändi, joukkoliikenteen ilme ja uudet palvelut ovat tervetulleita uudistuksia.

Kaikille ilmainen joukkoliikenne koululaisten hiihtolomaviikolla on loistava ja tasapuolinen ratkaisu. Samoin koululaiset huomioiva Porin Linjojen aikatauluistaminen on askel oikeaan suuntaan. Koululaisliikenteen aikataulujen ulkopuolella ajetaan kuitenkin useita vuoroja lähes tyhjillä busseilla.

Joukkoliikenteen kamppanjoinnilla haetaan uusia ratkaisuja lippujärjestelmän kehittämiseksi, liikenteen saavutettavuuden ja käytön lisäämiseksi sekä tyhjien bussivuorojen vähentämiseksi.

Seuraavaksi kampanjan kohteeksi ehdotankin maksutonta joukkoliikennettä ikäihmisille koululaisliikenteen aikataulujen ulkopuolella ajaville vuoroille. Tämä ei tulisi kaupungille yhtään kalliimmaksi kuin ajaa vajailla tai täysin tyhjillä linjavuoroilla.

Bussilipun edestakainen hinta ja matkalipun ostaminen ”jostain netistä” on varmasti este monelle ikäihmiselle lähteä omaa pihapiiriä kauemmas.

Hyvinvointialueiden myötä sote-palvelut siirtyivät pois kaupungeilta. Sen sijaan kaikki ennalta ehkäisevä työ kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja arjen sujuvuuden lisäämiseksi jäi kaupungille.

Ikäihmisille suunnatulla maksuttomalla joukkoliikenteellä edistettäisiin kaikkien palveluiden saatavuutta, vähennetään ikäihmisten yksinäisyyttä ja eristäytymistä, edistetään sosiaalista kanssakäymistä ja liikkeelle lähtöä.

Maksuton joukkoliikenne olisi todellinen positiivinen ele ja hyvinvointiteko kaupungilta ikäihmisille. Eikä maksa sen enempää kuin ne tyhjät bussivuorot ja maksaa varmasti itsensä takasin vähentyineinä hyvinvointikustannuksina.

Britta Raitala

Porin vanhusneuvoston puheenjohtaja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut