Kela vastaa lääkäristä taksikyydin takia myöhästyneelle: Kela-taksikuljetusten pitää toteutua luotettavasti

22.2. 15:06

Tuula Nissilä kysyi Satakunnan Kansassa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan (19.2.2023), kenellä on vastuu Kela-taksikuljetuksista. Nissilä kertoi myöhästyneensä terveydenhuollosta lähes tunnin Kela-kyydin myöhästymisen takia.

Pahoittelemme, ettei taksikuljetus toteutunut aikataulun osalta luotettavasti. Kela vastaa tilaajana siitä, että kilpailutettu palvelu toimii edellyttämiemme korkeiden laatuvaatimusten mukaan.

Jos puutteita esiintyy, teemme palveluntuottajien kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta palvelu saadaan vaaditulle tasolle.

Palveluntuottaja on velvollinen hoitamaan kaikki tilatut kuljetukset sopimuksen mukaisesti ja ajallaan. Palveluntuottajan pitää varautua siihen, että autoja ja alihankkijoita on tarpeeksi, jotta se pystyy toteuttamaan kuljetukset kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa.

Jos palveluntuottaja ei kuitenkaan pysty hoitamaan kuljetusta sovitusti, sen pitää järjestää asiakkaalle korvaava kuljetus. Tällöin palveluntuottaja maksaa korvaavan kuljetuksen kokonaisuudessaan.

Otto Talvitie

suunnittelija

Anne Giss

erikoissuunnittelija

Kela

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut