Porin joukkoliikenteen uudistuksista – tämän viikon ajan Porin Linjoilla voi matkustaa ilmaiseksi

22.2. 21:23

Aloitin puolitoista vuotta sitten Porin joukkoliikennejaoston puheenjohtajana. Heti ensimmäisenä haasteena oli uudistuneet aikataulut, jotka eivät tyydyttäneet kaikkia.

Joukkoliikenteen järjestämisen haasteena on taloudelliset resurssit ja miten ne suunnataan. Pyrin päätöksissä suosimaan yhdenvertaisuutta ja kaikkien kaupunkilaisten etua, mutta myös faktapohjaista dataa on pystyttävä tarkastelemaan kriittisesti.

Ensimmäisenä asiana muokkasimme bussiaikatauluja niin, että ne erityisesti toimisivat koululaisia huomioiden. Koin tärkeänä, että kuuntelisimme koulujen asiantuntijoiden, eli rehtorien, mielipidettä ja mahdollisia toiveita ja pyrkisimme muokkaamaan aikatauluja niiden mukaan. Käsittääkseni tässä onnistuimme kohtuullisen hyvin.

Viime vuoden viimeisessä kokouksessa saimme tehtäväksi kaupunginhallitukselta miettiä tämän vuoden kampanjoita. Kävimme keskustelua kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja jaoston jäsenten kanssa siitä, miten voisimme edistää joukkoliikenteen käyttöä erilaisilla kampanjoilla. Ehdotuksena oli, että huoltaja pääsee 0–7-vuotiaan lapsen kanssa ilmaiseksi tammi–helmikuun ajan Porin Linjojen vuoroilla.

En kuitenkaan ollut tyytyväinen pelkästään tähän ehdotukseen, vaan kävimme keskustelua siitä, mitä muuta voisimme vielä tarjota. Lopputuloksena päädyimme siihen, että tarjoamme kaikille ilmaisen joukkoliikenteen viikolla kahdeksan eli hiihtolomaviikolla. Tämän viikon ajan kaikilla on ollut ilmainen pääsy Porin Linjojen joukkoliikenteeseen. Toivon mahdollisimman monen hyödyntävän tätä mahdollisuutta.

Tämän lisäksi olemme tehneet päätöksen muuttaa ensi kesäkuusta lähtien lippumaksujärjestelmäämme, jolloin useiden toivoma lähimaksu tulee mahdolliseksi. Toinen iso toive oli, että tekisimme Porin joukkoliikenteelle brändiuudistuksen ja se on etenemässä hyvää vauhtia.

Viime torstaina julkistettiin uusi ilme Porin joukkoliikenteelle ja joukkoliikenteen tunnistaa jatkossa lyhenteestä PJL. Brändiuudistus ei näy pelkästään bussien kyljissä ja logona, vaan tavoitteena on myös kehittää verkkopalveluja ja markkinointia. Porin joukkoliikenteen uuden ilmeen luomisesta vastasi Staart Oy yhteistyössä Porin kaupungin joukkoliikenne ja liikkuminen-toimintayksikön ja matkailu- ja markkinointiyksikön kanssa.

Kevään ja kesän aikana tapahtuu paljon uudistuksia. Uusi ilme ja brändi joukkoliikenteelle, uusi Waltti-käyttöjärjestelmä ja ennen kaikkea nyt tarjottavat ilmaiset bussikyydit. Toivottavasti mahdollisimman moni kiipeää viikon aikana bussien kyytiin ja suuntaa vaikka Isomäkeen hiihtämään tai uimahallille uimaan. Hiihtoloman yksi tavoite on liikuttaa ihmisiä muutenkin kuin pelkästään bussien kyydeissä.

Jussi Ihamäki

Porin joukkoliikennejaoston puheenjohtaja

kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas (kok.)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut