Avoin kysymys Pori Energian toimista päättäville poliitikoille ja virkamiehille

21.2. 6:00

Miksi päättäjät ovat saattaneet Porin kaupungin asukkaat tilaan, jossa asukkaiden oikeudet saada kohtuuhintaista sähköenergiaa tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti eivät toteudu. Nyt on tilanne Pohjoismaiseen sähköpörssiin ja varsinkin Euroopan sähköpörssiin liittymisen jälkeen sellainen, että kilowattihinta voi vaihdella 5–50 sentin välillä nopeasti.

Jos teit 24 kuukauden sähkösopimuksen 30.12.2022, sai sen hintaan 26,44 kWh. Mutta nyt Oomi tarjoaa samaa sopimusta hinnalla 13,53 kWh, ja jos olisit sattunut tekemään sopimuksen aivan vuoden 2022 alussa, sinulla voisi olla sopimus, jossa kWh olisi alle 5 senttiä.

Miksi kaupungin asukkaiden omistama laitos piti viedä pörssiin, jossa kaiken määrää vain kysyntä ja tarjonta ja viime kädessä raha.

Miksi oman kaupungin pienillä tuloilla elävät vanhukset, työttömät, sairaat ja muut pienituloiset asukkaat saatettiin asemaan, jossa monet eivät kykene maksamaan sähkölaskujaan.

Porin kaupunki on viime aikoina pyrkinyt nostamaan imagoaan muun muassa Porisuhdeneuvoja Luukkosen tempauksilla ja saamaan kaupungillemme näkyvyyttä ja siten asukaslukuun kasvua.

Se on hyvä asia, mutta tämän tapaiset toimet, joista juuri kerron, saavat nuo imagon kohotukset näyttämään meidän vanhojen kaupunkilaisten silmissä vain päättäjien turhilta potkuilta tutkainta vastaan. Samanaikaisesti tehdään toimia, jotka varmasti vaikuttavat väkilukuun aivan päin vastoin.

Jos, päättäjät, teillä on tahtoa ja ajattelette kaupungin asukkaiden etua, niin toimikaa niin, että että tasa-arvo asukkaiden keskuudessa toteutuu ja kaupunkilaiset saavat jälleen nauttia oman sähkölaitoksen tuotteesta ja kasvoton toimija poistuu vetämästä välistä.

Kalle Kaseva

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut