Kansainvälisen jalkapalloliiton ex-puheenjohtaja Sepp Blatterin jälkeen FIFA:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin kaudelle 2016–19 sveitsiläis-italialainen Gianni “Kojak“ Infantino. Hänet valittiin jatkamaan pestiään myös kaudelle 2019–23. Jatkaako Infantino ja FIFA:n hallitus korruptiota, rahanpesua ja ihmisoikeuksista mitään näistä piittaamatta, kun MM-jalkapallon isännyydestä päätetään vuodelle 2030?
Qatar oli virhe. Toistuuko se, kun Saudi-Arabia jättää hakemuksensa MM-jalkapallon kisaisännyydestä 2030? Onko Infantino nykyajan korruption “ylipappi Kaifas“? Infantino on avoimesti veljeillyt diktaattorien ja ihmisoikeuksia polkevien johtajien – kuten Vladimir Putinin ja Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin kanssa.
Saudi-Arabia teki sopimuksen toukokuussa 2022 argentiinalaisen jalkapalloilijan Lionel “Leo“ Messin kanssa. Viime vuoden Qatarin MM-turnauksessa Messi valittiin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Messin tulee edistää Saudi-Arabian MM-kisahakemusta 28,5 miljoonan euron korruptiorahalla. Haluaako Messi toistaa Qatarin farssin?
Yksi maailman kaikkien aikojen jalkapallotähti Cristiano Ronaldo, 37, siirtyi pelaamaan Saudi-Arabian pääsarjaseuraan Al-Nassriin. Marca-lehti väittää, että Ronaldon kausiansio voisi olla 200 miljoonaa euroa. Ronaldo edustaa Al-Nassria ensimmäiset kaksi ja puoli vuotta. Loppusopimuksen ajan Ronaldo toimii Saudi-Arabian MM-hakemuksen “lähettiläänä“. Sopimus on voimassa vuoteen 2030, arvo noin 1,4 miljardia euroa. Raha ratkaisee, kun sitä ei ole Ronaldolle näköjään kertynyt riittävästi!
Saudi-Arabian valtiomuoto on islamilainen – Koraaniin perustuva – monarkia. Yhdysvallat tukee Saudi-Arabian hallintoa, kun se on muun muassa myöntänyt maan hallitsijalle Mohammed bin Salmanille syytesuojan. Salmania epäillään sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhan järjestäjänä. Yhdysvallat polkee ihmisoikeuksia!
Saudi-Arabiassa kuolemantuomiot pannaan täytäntöön julkisesti mestaamalla – esimerkiksi miekalla. Myös ampumista on käytetty. Teloitettu saatetaan lisäksi ristiinnaulita ja hänen ruumiinsa voidaan asettaa julkisesti näytille. “Lievempiä“ rangaistuksia ovat esimerkiksi raipaniskut tai amputaatio. Myös silmä tai hampaita saatetaan poistaa.
Naiset ja miehet eivät Saudi-Arabiassa kulje julkisesti yhdessä. He eivät saa muutenkaan olla tekemisissä keskenään edes työn merkeissä, jos eivät ole aviopuolisoita. Miten tätä Koraanin lakia sitten sovelletaan Ronaldon kohdalla, kun hän ei ole avioliitossa monivuotisen avopuolisonsa kanssa?
Raha ratkaisee, missä pidetään jalkapallon MM-kisat vuonna 2030. Kumartaako FIFA korruptiolle vai ihmisoikeuksille?
Kari Pajula
Pori