Tuulipuiston miljoonavaillinki

18.2. 11:30

Jussi Kokkilan kertomus (SK 17.2.) Lammin tuulipuiston miljoonatuista paljastaa todellisuuden, miksi tukimiljoonia ei voitu hakea, ”hankepäätöksestä oli valitettu ja hanke sekä esisopimus viivästyivät”.

Valtuustokäsittelyn alla telakan edustaja Tommi Matomäki tuli demariryhmän kokoukseen kertomaan tuulivoimarunkojen mahdollisesta valmistamisesta ranskalaistelakalla. Kysyin siinä kokouksessa, miksi telakka aiemminkaan ole yhtään runkoa valmistanut. Hän taatusti tiesi Raahen pienen tuulipuiston, johon porilainen Karjarannassa oleva eri toimittaja oli tehnyt rungot.

Edes Lammin tuulipuistohankkeen kaatumisenkaan jälkeen edes merituulipuiston runkoja ei tehty Suomessa. Ainoastaan meren pohjaan upotetut kasuunipohjat tehtiin Mäntyluodossa.

Mainittuun ryhmäkokoukseen tuli myös kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja heilutteli paperia, joka oli hänen kertomansa mukaan sähke Ranskasta, jossa kokousaikana tullut lupa tehdä runkoputket Mäntyluodossa. Tämä siis valtuustokäsittelyn alla.

Kaikki rakennetut tuulipuistot lain aikana hakivat ja saivat 12 vuoden ilmaiset tukimiljoonat valtiolta, jos täyttyivät edellytykset. Lammin puisto ei voinut hakea, koska luvitukset rakennuspohjasta puuttuivat silloin ja puuttuvat vieläkin. Aikajänne olisi ollut riittävä, mutta hanketta ajettiin alkuun ahneus edellä.

Kokkila olisi voinut täydentää juttunsa, missä tuulipuistoissa on suomalaisten valmistamat tuulivoimarungot.

Markku Tanttinen

kaupunginvaltuutettu (sit./vas.)

tekninen lautakunta

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut