Eikö vammaisilla ole oikeutta tienata?

14.2. 5:00

9.2.2023 lehdessä on sellainen juttu, että emme hyväksy alkuunkaan!

Hyvät päättäjät, mitä te oikein ajattelette? Eikö vammaisilla ole teidän mielestänne oikeutta tienata? Otatte loputkin mahdollisuudet pois tällä toiminnalla. Olemmeko me vammaiset tässä yhteiskunnassa hyvin vaarallisia, vai mitä me olemme, kun emme ole koskaan saaneet mitään hyvää, vaan aina tulee kylmää vettä niskaan.

Tarvitaanko meitä vammaisia työntekijöitä, vai oletteko sitä mieltä, että emme pysty mitään tekemään tai suoriutumaan siten, että ansaitsisimme palkkaa? Emme ole edes koskaan ruinanneet palkankorotusta, vaan tehneet koko päivän työtä muutamalla eurolla! Nyt sekin otettaisiin pois.

Olisiko meitä hiukan vajaat 200 vammaista, jotka käyvät niin sanotuilla. normaalityöpaikoilla. Esimerkiksi tavarataloissa laittamassa hyllyille tuotteita, ja kuuleman mukaan huoltoasemillakin on joitakin vammaisia tekemässä työtehtäviä.

Minulla itselläkin on henkilökohtaisia kokemuksia. Olen tehnyt kaikennäköistä työtä tässä yhteiskunnassa. Nyt pitää pärjätä pelkällä kansaneläkkeellä, vaikka ikäni olen työtä tehnyt. Tässä muutamia: olen ollut suojatyökeskuksessa, myyntityössä yli 40 vuotta, paikallisradiossa vammaisradioon tehnyt haastatteluja, dokumenttityössä, esteettömyysasiantuntijana Silja Linellä, Sokos Hotellilla, Porin Teatterilla sekä kokemuspuhujana monissa oppilaitoksissa.

Tässä teille, päättäjät, tärkein viesti.

Tarmo Alava

vammaisasiamies

Pori

Tämä on tulkattu mielipidekirjoitus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut